Ο κόσμος στις εξέδρες ήταν λίγος, η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε. Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη επί της Λίνκολν για να προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa Conference League και το έκανε με το 2-0 από τα γκολ των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ, την ίδια ώρα που η Σλόβαν Μπρατισλάβας έχανε από την Κοπεγχάγη. Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12) και από εδώ και πέρα ο στόχος είναι να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στη διοργάνωση.

Αυτό που περίμεναν όλοι ήταν ότι οι ασπρόμαυροι θα έμπαιναν στον αγώνα για να… παρασύρουν την αντίπαλό τους, αλλά δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και φάνηκε. Από την άλλη, βέβαια, δεν χρειαζόταν να κάνουν και… τρελά πράγματα οι Θεσσαλονικείς για να βάλουν γκολ στους ερασιτέχνες από το Γιβραλτάρ. Και η επιβεβαίωση ήρθε στο 17′, όταν ο Σιντκλεϊ σέντραρε και ο Ζίβκοβιτς με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι θα ακολουθούσαν κι άλλα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έγινε έτσι… Αντιθέτως, στο 20′ χρειάστηκε μια εντυπωσιακή επέμβαση του Πασχαλάκη σε εκτέλεση φάουλ του Γουόκερ για να μην ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι. Από εκεί και πέρα, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, λίγα πράγματα.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια-δυο φάσεις με τους Μουργκ και Αουγκούστο αλλά γενικά δεν ήταν καλός, ήταν όμως καλά τα νέα από το άλλο παιχνίδι του ομίλου, αφού η Κοπεγχάγη ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Και έγιναν ακόμη καλύτερα στο β’ μέρος…

Κλείδωσε την πρόκριση ο Σβαμπ

Στο 53′ η Τούμπα πανηγύρισε για το 2-0 των Δανών επί των Σλοβάκων και δύο λεπτά μετά πανηγύρισε και για το 2-0 της ομάδας του Λουτσέσκου, με τον Ζίβκοβιτς να γίνεται δημιουργός αυτή τη φορά και να βγάζει τη σέντρα για το γκολ του Σβαμπ με κεφαλιά (2-0). Και κάπου εκεί, η υπόθεση-πρόκριση κρίθηκε οριστικά, αφού θα έπρεπε να έρθουν τα πάνω-κάτω στα λεπτά που απέμεναν για να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ και όπως είναι λογικό δεν έγιναν.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είδαν και τον Τέιλορ να αποχωρεί λόγω τραυματισμού, προκρίθηκαν στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa Conference League και περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας (13/12) για να μάθουν τον αντίπαλό τους.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61′ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74′ Τσιγγάρας), Μουργκ, Αουγκούστο (68′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68′ Άκπομ).

Λίνκολν: Κόλινγκ, Σέρτζαντ, Ρ. Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72′ Καραλέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78′ Αράιθα), Γκόμεθ, Γουόκερ (65′ Όκραν).