Η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού έχει σημάνει συναγερμό και αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται, όπως αποδείχθηκε και σε αγώνα γυναικείου βόλεϊ. Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό άργησε κατά μία ώρα να ξεκινήσει, αφού η αστυνομία άδειασε το γήπεδο για να γίνει έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού όσων οπαδών είχαν πάει για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Δεν πέρασες πολύς καιρός από όταν ο Θάνος Πλεύρης, ως υπουργός Υγείας, είχε ανακοινώνει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και παράλληλα είχε γνωστοποιήσει και μια αλλαγή σε ό,τι αφορά την παρουσία οπαδών στα γήπεδα: Θα πρέπει να είναι στις εξέδρες φορώντας συνεχώς τις μάσκες τους.

Από εκεί και πέρα, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι. Έτσι, πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και στον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ γυναικών, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι θα πρέπει ο κόσμος να βγει εκτός γηπέδου για να γίνει έλεγχος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στα αποδυτήρια οι ομάδες, έναρξη με μία ώρα καθυστέρηση

Οι οπαδοί, όντως, βγήκαν εκτός γηπέδου μετά την ανακοίνωση για να υποβληθούν στον έλεγχο, με τις ομάδες την ίδια ώρα να ολοκληρώνουν την προθέρμανσή τους και να πάνε στα αποδυτήρια, όπου παρέμειναν περισσότερη ώρα από όση υπολόγιζαν αφού τελικά το παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας.