Η Μπενφίκα είναι «καζάνι που βράζει», σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ. Οι ποδοσφαιριστές αντιδρούν στις μεθόδους του προπονητή Ζορζ Ζεσούς και στον τρόπο που τους συμπεριφέρεται. Μάλιστα, ένας απ’ αυτούς του είπε να «ηρεμήσει» στη διάρκεια της ήττας των «αετών» με 5-2 από την Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης (2/11) στην «Αλιάντς Αρένα» για το Champions League.

Ο δεξιός μπακ Ζιλμπέρτο μπουχτισμένος από το ν’ ακούει τα παράπονα και να γίνεται αποδέκτης του εκνευρισμού του 67χρονου Πορτογάλου τεχνικού ξέσπασε την ώρα που πήγαινε να εκτελέσει πλάγιο μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του. «Ηρέμησε ρε γ…», φώναξε καθώς πέταξε με δύναμη την μπάλα στο έδαφος. Αυτός δεν ήταν ο μόνος που αντέδρασε. Ο κεντρικός αμυντικός Λούκας Βερίσιμο επίσης του ζήτησε να ηρεμήσει.

Δύο μέρες μετά απ’ αυτό το συμβάν, η πορτογαλική αθλητική εφημερίδα «Record» υποστηρίζει πως στο εσωτερικό της ομάδας υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που ενοχλούνται με τον τόνο που χρησιμοποιεί καθώς και τις λέξεις όταν τους μιλάει, τόσο στη διάρκεια των προπονήσεων όσο και στους αγώνες. Η διοίκηση του συλλόγου έχει αντιληφθεί τη φθορά που υπάρχει στις σχέσεις ποδοσφαιριστών – προπονητή και προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να επικρατήσει ψυχραιμία.

Σημειώνεται, δε, πως η συμπεριφορά του Ζορζ Ζεσούς δεν έχει αλλάξει από την αρχή της προετοιμασίας. Ωστόσο, η Μπενφίκα, όπου αγωνίζεται ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, μπήκε πολύ δυνατά στη σεζόν και τα καλά αποτελέσματα έκαναν υποφερτή τη συμβίωση. Τον τελευταίο μήνα, όμως, η ομάδα δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά και πλέον οι ποδοσφαιριστές φέρεται πως δεν ανέχονται άλλο την επιθετικότητά του. Ορισμένοι από τους πιο παλιούς της ομάδας εκτιμούν πως θα έπρεπε να αλλάξει στάση και να είναι πιο ενωτικός παρά να τα βάζει με τους ποδοσφαιριστές του για το παραμικρό τόσο πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά και όταν μιλάει δημοσίως.