Η Τρίπολη δεν είναι ποτέ εύκολη έδρα για τον Παναθηναϊκό και αποδείχθηκε ξανά, με τρόπο μάλιστα που ενοχλεί ακόμη περισσότερο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σε ένα ματς που κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις, οι πράσινοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, αλλά το λάθος του Πούγγουρα είχε ως συνέπεια ο Αστέρας να ισοφαρίσει άμεσα και τελικά να κάνει την ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ανούσιος στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός, δεν απέφυγε την ήττα και έχασε έδαφος βαθμολογικά.

Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι περιορίστηκε στο χώρο του κέντρου και το πρώτο 15λεπτο πέρασε χωρίς κάποια καλή φάση. Για την ακρίβεια, στο 15′ ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε για τους πράσινους αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ, για να ακολουθήσει στο 20′ η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους με το σουτ του Μπαράλες που κόντραρε στον Σάντσες, μετά το λάθος γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου με το κεφάλι.

Παρ’ όλα αυτά, ένα παιχνίδι που δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο ως το 25′, είχε τελικά τρία γκολ στα επόμενα 20 λεπτά! Η αρχή έγινε στο 30′, όταν ο Παλάσιος βγήκε στην αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό και όταν βρέθηκε τετ α τετ πάσαρε στον Καρλίτος, ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 0-1.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε στον Αστέρα: 1-1 στο 33′ με πέναλτι του Μπαράλες μετά την ανατροπή του από τον Πούγγουρα, 2-1 στο 45′ με τον Σονί μετά την ωραία ατομική προσπάθεια και το γύρισμα του Σίτο από αριστερά!

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός

Προσπάθειες χωρίς ουσία και ήττα…

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντί να χαρεί και να κρατήσει το προβάδισμά της το έχασε γρήγορα και τελικά βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, γεγονός που μάλλον την επηρέασε ψυχολογικά. Έτσι, στο β’ μέρος οι πράσινοι είχαν τη μπάλα, προσπαθούσαν να πιέσουν αλλά καθαρή ευκαιρία δεν μπορούσαν να κάνουν.

Η ομάδα της Τρίπολης ήταν προσεκτική ανασταλτικά, δεν άφηνε κενούς χώρους και έβλεπε τα λεπτά να περνάνε χωρίς να νιώθει ιδιαίτερη απειλή, παίρνοντας τελικά τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και βελτιώνοντας τη θέση της στη βαθμολογία.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, επιβεβαίωσε ότι εκτός έδρας έχει θέμα και θα πρέπει να το λύσει άμεσα αν δεν θέλει να χάσει κι άλλο έδαφος στη συνέχεια.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Σανταφέ (80′ Ιγκλέσιας), Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Κρέσπι (74′ Τιλίκα), Σίτο (87′ Ατιένθα), Σονί (74′ Ριέρα), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (86′ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ, Παλάσιος.