Η UEFA ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (25/5) ότι η Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους παραπέμπονται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τη συμμετοχή τους στην European Super League και τη μη μεταμέλειά τους.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA για τις Ρεάλ Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, αποφασίζοντας όπως ήταν αναμενόμενο την παραπομπή τους.

«Μετά την έρευνα από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA σε σχέση με την αποκαλούμενη Super League, κινούνται πειθαρχικές διαδικασίες κόντρα στις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου της UEFA», αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA.

Αυτό σημαίνει ότι η επιτροπή θα λάβει απόφαση για τις τιμωρίες προσεχώς. Υπενθυμίζεται ότι μερένγκες, μπλαουγκράνα και μπιανκονέρι ήταν οι τρεις ομάδες εκ των αρχικών συνιδρυτικών μελών της European Super League που παραμένουν ακόμη πιστές στο πρότζεκτ και δεν έδειξαν μεταμέλεια. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποδέχτηκε πριν από μερικές μέρες τη μεταστροφή των υπολοίπων, επιβάλλοντας μέτρα.

Πηγή: gazzetta.gr