Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν μετανιώνει που επέλεξε να αρχίσει φέτος την καριέρα του στους πάγκους ως βοηθός στη Ζαλγκίρις κι όχι προ δύο ετών ως πρώτος στον Παναθηναϊκό.

Πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ και θεωρεί πως το τάιμινγκ ήταν τώρα κατάλληλο. Όχι προ διετίας, όταν του προτάθηκε ο πάγκος του Παναθηναϊκού, στη μετα-Ομπράντοβιτς εποχή και προτού επιλεγεί τελικά τότε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Όταν μου έκανε την πρόταση ο Παναθηναϊκός ήθελαν ένα ‘ναι’ ή ένα ‘όχι’ αμέσως. Εγώ ήμουν σε προετοιμασία με την εθνική ομάδα στο Χιούστον, δεν μπορούσα να τα παρατήσω όλα και να γίνω προπονητής, ενώ ήθελα ακόμη τότε να συνεχίσω να παίζω. Η πιθανότητα ήταν σοβαρή, αλλά τους είπα πως δεν μπορούσα να αποφασίσω άμεσα και τους κάλεσα να αναζητήσουν άλλον προπονητή. Πιστεύω πως πήρα τότε τη σωστή απόφαση. Ερχόμουν από μια καλή χρονιά, ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πιστεύω πως έπραξα σωστά. Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Τώρα θα έχω την ευκαιρία να γίνω προπονητής με πιο αργά βήματα», δήλωσε στον λιθουανικό Τύπο ο «Σάρας».

Για την απόφασή του να αποσυρθεί και να γίνει βοηθός προπονητή στη Ζαλγκίρις, είπε: «Ήταν από τις πιο εύκολες αποφάσεις. Είμαι από τους ανθρώπους που σκέφτονται αρκετά προτού πάρουν μια απόφαση. Από τα μέσα Ιουλίου είχα πάρει την απόφασή μου, στη διάρκεια των διακοπών μου με τη βοήθεια της οικογένειάς μου και φίλων. Είχα προτάσεις για να συνεχίσω να αγωνίζομαι, τις εξέτασα, αλλά εξ αρχής είχα στο μυαλό μου να γυρίσω σελίδα και να αρχίσω κάτι καινούριο. Η πρόταση της Ζαλγκίρις να γίνω βοηθός προπονητή μού φάνηκε η καλύτερη επιλογή».

Πάντως δεν είναι 100% σίγουρος αν η προπονητική είναι το… μέλλον του. «Θα πρέπει να δω την ερχόμενη σεζόν αν το επάγγελμα του προπονητή μου ταιριάζει κι αν μπορώ να γίνω καλός προπονητής, για να συνεχίσω να το κάνω και στη συνέχεια».

Τέλος, για το αν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του, είπε: «Θα επέλεγα να παίξω σε κάποια άλλη ομάδα του ΝΒΑ. Οι Πέισερς δεν μου ταίριαζαν στο στυλ παιχνιδιού. Είχα κι άλλες επιλογές κι αν είχα πάει αλλού ίσως τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά».

Πηγή: sport-fm.gr