Σύμφωνοι, στο άκουσμα του ονόματος του Ποπς Μενσά-Μπονσού οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού φέρνουν στο μυαλό τους το «θερμό» επεισόδιο που είχε πρόσφατα στο ΣΕΦ με τους Μπέγκιτς και Πρίντεζη και τις τιμωρίες που ακολούθησαν. Η ουσία όμως της μεταγραφής είναι πολύ σημαντικότερη από μία ένταση της στιγμής και δύο-τρείς γροθιές, που συμβαίνουν πολλάκις στον αθλητισμό.

Η προσθήκη του 31χρονου σέντερ, βαδίζει επακριβώς πάνω στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα για την ομάδα της νέας σεζόν και υπό προϋποθέσεις, ανεβάζει επίπεδο τη θέση «5», αν αναλογιστούμε πως ο προκάτοχός του, Σέντρικ Σίμονς, δεν έχει ούτε το 1/10 του ταλέντου και της εμπειρίας του. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Να μην εμφανιστούν ξανά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν στα γόνατα (δείχνει πως τα έχει αφήσει οριστικά πίσω) και η προσαρμογή του στο άριστο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες στα αποδυτήρια να είναι άμεση και ομαλή.

Ο Μενσά Μπονσού, έπειτα από μία αρκετά καλή σεζόν στην Γαλατάσαραϊ, έρχεται να προσδώσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού αλτικότητα, ταχύτητα, δύναμη κοντά στο καλάθι και παιχνίδι (επιθετικό και αμυντικό) πάνω από τη στεφάνι. Είναι από τους ψηλούς που αρέσκονται στην άμυνα, είναι καλός ριμπάουντερ και μαζί με τον Ντάνστον μπορεί να συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στο «5». Η καριέρα του είναι γεμάτη περγαμηνές, έχει καλή θητεία στο ΝΒΑ, αλλά και ευρωπαϊκή εμπειρία και η λογική λέει πως θα ταιριάξει «γάντι» με τους δημιουργικούς γκαρντ των «ερυθρόλευκων», Σπανούλη, Λαφαγιέτ, Σλούκα και ίσως Μάντζαρη και Ντιλέινι.

Πολλοί θα αντιπαρατάξουν (εκτός από τα προβλήματα τραυματισμών και τον χαρακτήρα) την αδυναμία του να παίξει με πλάτη και την αστάθειά τους στις βολές (κάτω από 60%). Για το πρώτο, αντιπαραθέτω πως ανήκει σε ένα απαρχαιωμένο στυλ μπάσκετ (αν χρειαστεί για 5-6 λεπτά μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά ο Καββαδάς) και για το δεύτερο πως βελτιώνεται με σκληρή δουλειά, ακόμα και στα 31.. Ο Μενσά-Μπονσού είναι μία ποιοτική προσθήκη έτοιμου παίκτη Ευρωλίγκας που θα βοηθήσει σημαντικά, αφού θα έχει την ευκαιρία να μπει από τη πρώτη μέρα της προετοιμασίας στη φιλοσοφία του προπονητή.

«Γιατί δεν πάει να πάρει ο Ολυμπιακός τον Λάσμε;», αναρωτιούνταν πολλοί φίλοι της ομάδας όταν ο Γκαμπονέζος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους». Η απάντηση ήρθε μετά από λίγες ημέρες, αφού ο Μενσά Μπονσού που στοιχίζει σχεδόν το 1/3 των χρημάτων του παίκτη της Εφές πλέον, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Λάσμε του Ολυμπιακού. Αρκεί να το αποδείξει και εντός παρκέ…

Πηγή: Sport-fm.gr