Τέλος της  εποχής Ρεχάγκελ. Τούτο τουλάχιστον προκύπτει από τις κοινές αποφάσεις Πιλάβιου και Σάντος κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες συμφώνησαν για ευρείες αλλαγές στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας μας. Οι σημαντικότερες απ’ αυτές είναι:

Ανανέωση

Επιθυμητός μ.ο. ηλικίας θα είναι τα 24 έτη. Θα πρέπει δηλαδή η Εθνική να απαρτίζεται στην από ποδοσφαιριστές από 23 έως 25 ετών με κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτών. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές που συνδέθηκαν με τη χρυσή περίοδο του Ρεχάγκελ και ιδιαίτερα με την κατάκτηση του Euro 2004. Με βάση το νέο σχεδιασμό είναι αμφίβολο αν θα κληθούν ξανά στην Εθνική οι: Χαριστέας. Καραγκούνης Σεϊταριδης και Χαλκιάς!
Ενώ επίσης αμφίβολοι, αλλά με περισσότερες πιθανότητες να κληθούν είναι οι Κατσουράνης και Γκέκας, από την απόδοση των οποίων, πάντως, στο Μουντιάλ δεν έμειναν ικανοποιημένοι στην ΕΠΟ.

Στηρίγματα
Η άμυνα σε μεγάλο βαθμό θα μείνει ως έχει. Τζόρβας και Σηφάκης θα είναι οι δύο τερματοφύλακες (σ.σ. αναζητείται ο τρίτος), ενώ κολώνες παραμένουν Μόρας, Παπασταθόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν στη μεσαία γραμμή. Η τετράδα που θα αντικαταστήσει την παλιά φρουρά της Εθνικής αποτελείται από τους: Νίνη, Πλιάτσικα, Τζιόλη και Αμανατίδη (σ.σ. οταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του), ενώ θα πλαισιοωθούν από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στην επίθεση υπάρχουν αρκετές επιλογές, μια εκ των οποίων είναι ο Μήτρογλου.