Στα 27 του χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον συνεργάστηκε με πολλούς παικταράδες, αλλά ένας ήταν το απωθημένο του.

Μπορεί να αναφέρει κανείς πάρα πολλά ονόματα που πέρασαν από τους κόκκινους διάβολους στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που ήταν στον πάγκο τους ο Σκωτσέζος, ο οποίος είχε πάντα τον τρόπο για να παίρνει αυτό που ήθελε. Αυτό, όμως, δεν ίσχυε για όλους.

Όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Φέργκιουσον, υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής που του είπε δύο φορές «όχι» και για τον οποίο θα μπορούσε να κάνει τα πάντα προκειμένου να τον δει με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

«Μετά από ένα ματς με τη Γιουβέντους, οι Ράιαν Γκιγκς και Γκάρι Νέβιλ με παρακάλεσαν να υπογράψω τον Ντελ Πιέρο, αφού είχε καταστρέψει όλη την άμυνά μας. Επικοινώνησα μαζί του αλλά αρνήθηκε να ακούσει. Το 2006, όταν η Ιταλία κατέκτησε το Μουντιάλ και το Calciopoli άλλαζε τα πάντα, επικοινώνησα ξανά μαζί του επειδή ήξερα ότι τον ήθελε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ημουν σίγουρος ότι θα κατέληγε σε εμάς ή στη Ρεάλ, οπότε αυτή τη φορά του είπα: «Αλεξ, μετά από τόσα χρόνια σε θέλω ακόμη. Μην πας στη Μαδρίτη, τώρα είναι η ώρα να έρθεις στην Αγγλία. Θα είσαι το αστέρι της ομάδας».

Απλά γέλασε και μου απάντησε: «Μίστερ, νομίζω πως αυτά τα είπαμε πριν πολλά χρόνια. Σε σέβομαι πολύ, αλλά η Γιουβέντους είναι σε δύσκολη κατάσταση και δεν μπορώ να αποδειχθώ δειλός τώρα». Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε λόγος να επιμείνω. Δύο χρόνια μετά, σε ένα φιλικό, με χαιρέτησε και μου ζήτησε συγγνώμη που απέρριψε την πρόταση. Τον αγκάλιασα και του είπα: «Ηθελες να σώσεις τη Γιούβε και το έκανες, μόνο αυτό έχει σημασία». Αν κάποιος με ρωτήσει ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που πάντα ήθελα και ποτέ δεν είχα, θα του απαντήσω: Ντελ Πιέρο, ο μόνος για τον οποίο θα μπορούσα να κάνω τρέλες», έγραψε στο βιβλίο του ο Σκωτσέζος.