Στην απόφαση να συνταχθούν με την απόφαση της ΕΟΕ για αποχή απ’ τις αγωνιστικές δραστηριότητες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (12-13/4) προχώρησε η Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Όπως ανακοίνωσε, δεν θα διεξαχθούν όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες, πλην των Πολυεθνών διοργανώσεων που θα διεξαχθούν σε Αλεξανδρούπολη και Λεμεσό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ:
«Το ΔΣ της ΚΟΕ με ομόφωνη απόφαση του αναστέλλει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες εσωτερικού για το διήμερο 12 και 13 Απριλίου, σε συμπόρευση με την ομόφωνη επίσης απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει ο Ελληνικός Αθλητισμός.

Από την παραπάνω απόφαση της ΚΟΕ, εξαιρείται η Πολυεθνής Κολυμβητική Συνάντηση Εφήβων / Κορασίδων που διεξάγεται το διήμερο (12-13/4) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς επίσης και η Πολυεθνής Κολυμβητική Συνάντηση Παίδων / Παγκορασίδων, τις ίδιες ημερομηνίες, στη Λεμεσό.

Η απόφαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ δεν μπορεί παρά να είναι μία από τις δράσεις διαμαρτυρίας που πρέπει να ακολουθήσουν για το ίδιο θέμα.

Η ΚΟΕ, επαναλαμβάνει την πρόταση του Προέδρου της Δημήτρη Διαθεσόπουλου, προς την Ολομέλεια της ΕΟΕ τον περασμένο Ιανουάριο η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα, για άμεσες συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, καθώς επίσης και τους Αρχηγούς των Πολιτικών κομμάτων, ώστε να γίνουν όλοι τους κοινωνοί της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός Αθλητισμός και θα συνεχίσει να βιώνει εφόσον εξακολουθήσουν οι ίδιες πολιτικές.

Για τις ημερομηνίες στις οποίες μεταφέρονται όσες εσωτερικές αγωνιστικές δραστηριότητες των αθλημάτων της ΚΟΕ ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 12 και 13 Απριλίου, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: Sport-fm.gr