Η ΑΕΚ έχει ως προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, ενός κεντρικού αμυντικού και ενός εξτρέμ. Για τον στόπερ, η Ένωση περιμένει τον Όγκνιεν Βράνιες να λύσει το συμβόλαιό του με την Άντερλεχτ και να επιστρέψει στους κιτρινόμαυρους υπογράφοντας για τρία ή τέσσερα χρόνια, τη στιγμή που «τσεκάρονται» και εξετάζονται παίκτες για τις δύο άλλες θέσεις όπου θέλει να ενισχυθεί η ΑΕΚ.

Για το αριστερό άκρο της άμυνας, μία από τις περιπτώσεις που έχουν προταθεί στην Ένωση είναι και αυτή του Ενρίκ Σαμπορίτ. Του 28χρονου Ισπανού μπακ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος έχει συμβόλαιο στην ισραηλινή ομάδα ως το καλοκαίρι του 2021.

Ο Σαμπορίτ έχει ύψος 1,87 και τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε 36 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σκοράροντας ένα γκολ και έχοντας τρεις ασίστ. Υπέγραψε εκεί το 2018, μετρώντας την πρώτη του χρονιά στο Ισραήλ τρία τέρματα και πέντε ασίστ σε 41 συμμετοχές.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Εσπανιόλ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μετρώντας με την πρώτη ομάδα της Αθλέτικ 43 συμμετοχές, ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα είχε και ένα πέρασμα από τη Μαγιόρκα ως δανεικός, πριν υπογράψει στη Μακάμπι.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς έχει τσεκάρει την περίπτωση του Σαμπορίτ και έχει σχηματίσει μια καλή άποψη για τον παίκτη. Ωστόσο εξετάζει κι άλλους παίκτες, ψάχνοντας κάτι πιο δυνατό αναφορικά με τα επιθετικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί να έχει ο αριστερός μπακ που θέλει να προσθέσει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Πηγή: gazzetta.gr