Μία μέρα μετά την «χρυσή» ισοπαλία του Άρη κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Φρανσίσκο Χαβίτο μίλησε για τις ελπίδες πρόκρισης των «κίτρινων» και το θέμα του συμβολαίου του!

Ο Άρης παρέμεινε αήττητος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, αιχμαλωτίζοντας τις «ασπιρίνες», ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αν ο Σέρχιο Κόκε ήταν πιο προσεκτικός στο 57′.

O πιο φορμαρισμένος παίκτης των «κίτρινων» τις τελευταίες βδομάδες, Φρανσίσκο Χαβίτο, μίλησε για τις πιθανότητες πρόκρισης των «κίτρινων» στην επόμενη φάση του Europa League, το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και το θέμα του συμβολαίου του, τονίζοντας πως θέλει μόνο…. Άρη!

Ο Άρης δείχνει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Τελικά οι πιθανότητες να προκριθεί και να μείνει εκτός μία εκ των Ατλέτικο ή Μπάγερ είναι ρεαλιστικές…

– Ναι! Μπορούμε να προκριθούμε γιατί δείχνουμε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Προσπαθήσαμε πολύ να πετύχουμε τον στόχο μας και θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη αν έβαζε το γκολ ο Κόκε. Δεν πειράζει!
Η προσπάθεια δεν σταματάει. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Θα πρόκειται πάντως για τεράστια επιτυχία. Έγινε πολύ καλή δουλειά από προπονητή και ποδοσφαιριστές. Είμαστε ευχαριστημένοι.

– Πρέπει να πούμε πάντως, ότι ο Άρης ήταν άψογος στον αμυντικό τομέα…

– Το μυστικό ήταν ότι όλοι κρατήσαμε τις θέσεις μας. Οι γραμμές της ομάδας ήταν κοντά μεταξύ τους και εξολοθρεύσαμε τον αντίπαλο. Αν θυμάμαι καλά η Λεβερκούζεν έκανε μόνο ένα μακρινό σουτ. Πολύ σημαντικό που εξαφανίσαμε επιθετικά μια ομάδα με καλούς σκόρερ και έφεση στο γκολ.

– Χάσατε από την ΑΕΚ με βαρύ σκορ αλλά ο Άρης έδειξε να συνέρχεται αμέσως την Πέμπτη. Που οφείλεται;

– Θέλω να πω ότι ίσως το αποτέλεσμα να ήταν… πλασματικό. Δεν νομίζω ότι αξίζαμε να δεχτούμε τόσα γκολ. Όπως και να έχει πάντως, το αφήσαμε πίσω, αγωνιστήκαμε πολύ καλά απέναντι στην Λεβερκούζεν και τώρα έχουμε Ολυμπιακό. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και η δουλειά μας είναι να τα δίνουμε όλα σε κάθε αναμέτρηση.

– Ανέφερες Ολυμπιακό… Τι θα κυνηγήσει ο Άρης στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

– Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και ειδικά μέσα στο σπίτι του. Και μην ξεχνάμε πως φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει ευρωπαϊκά ματς.
Θα εμφανιστεί πιο ξεκούραστος. Όπως και να έχει, εμείς θα παλέψουμε για τον Άρη, για τον κόσμο μας, για τους εαυτούς μας.

Ο κόσμος και χθες ήταν ο 12ος παίκτης. Πόσο πιο εύκολο είναι να αγώνιζεστε με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό σας;

– Για τον κόσμο του Άρη τι να πούμε… Πραγματικά είναι φανταστικοί οι οπαδοί μας και μας δίνουν κουράγιο, πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Δεν σταματούν να μας εμψυχώνουν ποτέ. Νιώθουμε πολύ δυνατοί χάρη σε αυτούς!

Τέλος, Φρανσίσκο το θέμα του συμβολαίου σου είναι «ανοιχτό». Υπάρχει κάτι νεότερο;

– Το μόνο που θέλω να πω είναι το εξής: «Θέλω να μείνω στον Άρη!». Έγινε κάποια συζήτηση μεταξύ του μάνατζερ μου και των διοικούντων της ομάδας και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε όλα καλά. Ο Άρης είναι στην καρδιά μου. Είναι όλα καταπληκτικά εδώ.

Πηγή: gazzetta.gr