Το ντέρμπι «δικεφάλων» στο γήπεδο της Τούμπας ξεχωρίζει από τα τέσσερα παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή (12/01, 19:30) η 18η αγωνιστική της Super League 1. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα κατάμεστο γήπεδο, στο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τις δύο ομάδες για τη συνέχειά τους στο πρωτάθλημα.

«Ασπρόμαυροι» και «κιτρινόμαυροι» θα γνωρίζουν πριν ξεκινήσουν το παιχνίδι τους το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στη Λαμία (17:15), με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή μόνοι πρώτοι με 41 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θα θέλει είτε να προσπεράσει τους Πειραιώτες, είτε να μείνει κοντά στην κούρσα, ενώ για το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει -έστω και λίγες- ελπίδες για να διεκδικήσει τον τίτλο, καθώς αυτήν τη σεζόν υπάρχουν και πλέι οφ με τη συμμετοχή του πρωτοπόρου.

Την ίδια ώρα θα γίνεται στο ΟΑΚΑ και ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, στην προσπάθεια του Γιώργου Δώνη για είσοδο στην προνομιούχο εξάδα, ενώ οι Νεοσμυρνιώτες έχουν ως στόχο να ανέβουν ξανά πάνω από την τελευταία θέση, έπειτα από τη χθεσινή ήττα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο από τον Ατρόμητο.

Η δράση σήμερα ξεκινά με το παιχνίδι της Τρίπολης (15:00), στο οποίο ο τοπικός Αστέρας υποδέχεται τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τις δύο τελευταίες ομάδας της βαθμολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου

  • Βόλος – Ξάνθη 1-3
  • ΑΕΛ – Άρης 0-0
  • Παναιτωλικός – Ατρόμητος 0-1

Κυριακή 12 Ιανουαρίου

  • Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (15:00)
  • Λαμία – Ολυμπιακός (17:15)
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (19:30)
  • Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (19:30)