Τη βεβαιότητά του ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να μαζεύει… τίτλους εκφράζει, μέσω του leoforos.gr, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να αναφέρεται στην προετοιμασία των «πρασίνων» αλλά και στη φετινή στελέχωση του ρόστερ.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο leoforos.gr:

– Μείνατε ικανοποιημένος από την προετοιμασία της ομάδας;

«Δουλέψαμε πολύ καλά. Κάθε χρονιά όμως λέμε το ίδιο πράγματα πριν ξεκινήσουν τα δυνατά φιλικά παιχνίδια. Εκεί πάντα, όπως και εφέτος, βλέπουμε ενδιαφέροντα πράγματα που χρειάζεται να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε, προκειμένου να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Για αυτό και βλέπουμε τα παιχνίδια μαζί τους παίκτες.

Για να βλέπουμε τι δεν πάει καλά και τι δεν αρκετό για το επίπεδο που θέλουμε εμείς να βρίσκεται η ομάδα. Άρα, κάθε χρόνο γίνεται το ίδιο. Εγώ πάντως είμαι ικανοποιημένος για το πώς δούλεψε η ομάδα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και όλοι οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά παιχνίδια. Ας πούμε, ότι έχουμε κάνει απλά το πρώτο βήμα».

– Ποια θα είναι η αγωνιστική φιλοσοφία του φετινού Παναθηναϊκού;

«Η αγωνιστική μας φιλοσοφία είναι κάτι θέλουμε να βελτιώνουμε χρονιά με τη χρονιά. Θέλουμε να έρχεται αρκετός κόσμος στο ΟΑΚΑ, να είναι χαρούμενος και απόλυτα ευχαριστημένος με τον τρόπο με τον οποίο θα παίζουμε. Έχω μιλήσει με τους παίκτες και πιστεύω πως έχουν την ποιότητα να παίξουμε επιθετική άμυνα και να τρέξουμε.
Αυτό άλλωστε είναι κάτι που σε όλους αρέσει. Βέβαια, αυτό δεν είναι και εύκολο να το κάνουμε, αλλά αυτή θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Έχουμε και την ποιότητα και τους παίκτες για να το κάνουμε».

– Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν φαντάζεται την ομάδα χωρίς τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς φαντάζεται τον εαυτό του, χωρίς τον Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία, που είναι υπεράνω προσώπων. Πολλοί άνθρωποι έχουν γράψει ιστορία στον σύλλογο και δεν είναι πλέον εδώ. Γι αυτό το σημαντικό είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Αυτό έχω στο μυαλό μου τώρα. Να δουλεύω πολύ, να κρατάω την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και είναι χαρούμενος ο κόσμος.

Δεν έχει σημασία το τι κάνω εγώ. Το σημαντικό είναι να έχει επιτυχίες η ομάδα. Εγώ θα είμαι εδώ για ακόμη δύο χρόνια και θα δίνω τα πάντα για να είναι ψηλά η ομάδα. Άλλωστε τη νιώθω σαν σπίτι μου».

– Έχετε ένα μήνυμα για τον κόσμο;

«Οι οπαδοί της ομάδας ξέρουν πως χωρίς αυτούς είναι αδύνατον να κάνουμε οτιδήποτε σε μία σεζόν. Η περσινή χρονιά δεν ήταν και τόσο καλή για εμάς. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, όμως μας στήριξαν και στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα.

Έχουμε πάρει πολλούς τίτλους και είμαι σίγουρος πως αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και εφέτος. Το μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας είναι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο leoforos.gr.