Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ τιμώρησε η UEFA την Ανόρθωση για τα επεισόδια των οπαδών της ομάδας στο παιχνίδι κόντρα στην Ντίλα Γκόρι.

Για «βεβήλωση της ιστορίας του σωματείου» και «αμαύρωση της φήμης» του κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κυπριακός σύλλογος, που προσθέτει πως θα απαγορευθεί δια βίου η είσοδος στο γήπεδο σε όσους προκάλεσαν τα έκτροπα, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Η ανακοίνωση:

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, η ομάδα μας έχει τιμωρηθεί με ποινή τριων αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στις επόμενες Ευρωπαϊκές αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και χρηματικό πρόστιμο ύψους €50,000.

Η τιμωρία αυτή έρχεται ως αρνητικό επιστέγασμα των απερίσκεπτων ενεργειών μεμονωμένης μερίδας ατόμων, οι οποίοι με τις καταδικαστέες τους ενέργειες βεβήλωσαν την ιστορία του Σωματείου μας και αμαύρωσαν τη φήμη της ομάδας μας και της χώρας μας στους Ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς κύκλους.

Η Αστυνομία μας έχει ήδη ενημερώσει ότι έχει προχωρήσει σε περαιτέρω συλλήψεις στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τον αγώνα μέχρι και σήμερα, ενώ έχουν εκδοθεί και άλλα εντάλματα σύλληψης τα οποία εκκρεμούν.

Το Σωματείο μας δηλώνει ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια εξυγίανσης από όπου και αν προέρχεται και έχει παρθεί απόφαση όπως, σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας, απαγορευθεί η δια βίου είσοδος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» των συγκεκριμένων ατόμων ή και οποιονδήποτε άλλων προκύψουν στην πορεία των ερευνών και ανακρίσεων της Αστυνομίας. Επιπλέον, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων ενάντια σε αυτά τα άτομα για όλες τις ζημιές που έχουν προκαλέσει, για τα πρόστιμα και τα διαφυγόντα κέρδη που απορρέουν από την πιο πάνω απόφαση.

Αναγνωρίζουμε ότι η τιμωρία αυτή πηγάζει και από δική μας αδυναμία να ελέγξουμε καλύτερα την όλη κατάσταση στις κερκίδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα νομικά κενά στα θέματα ασφάλειας σταδίων, την παντελή έλλειψη συστήματος Stewards και την άνευ προηγουμένου διείσδυση ακραίων στοιχείων στα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές του τόπου να ενσκήψουν το συντομότερο πάνω στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο μας και να μας δώσουν με τις αποφάσεις τους τα εχέγγυα που χρειαζόμαστε για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα διορθώσουμε την κατάσταση, αφού το οφείλουμε στον κόσμο της ομάδας μας αλλά και στην ίδια την ιστορία του Σωματείου μας».

Πηγή: sport-fm.gr