Την ίδια λαχτάρα που είχε στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 έχει και σε αυτούς του Λονδίνου ο Καλλίνικος Κρεάνκα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

O 40χρονος αθλητής του πινγκ πονγκ θα δώσει το «παρών» για πέμπτη φορά (’96,’00,’04,’08,’12) στην συγκεκριμένη διοργάνωση, εξέφρασε την άποψη πως πάντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μεγάλο κίνητρο για οποιονδήποτε αθλητή.

Αναλυτικά όσα στον Βασίλη Σαμπράκο και στην εκπομπή «Insiders»:

Για το αν νιώθει όπως στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι κάτι που περιμένεις τέσσερα χρόνια. Πάντα θες να κάνεις για κάτι καλό, είτε πας για πρώτη είτε για πέμπτη φορά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα μεγάλο κίνητρο για όλους τους αθλητές. Ωστόσο, αν θα πάω και στους επόμενους της Βραζιλίας, ακόμη δεν το ξέρω».

Για το αν το κορμί του αντέχει ακόμη: «Είμαι μεγάλος για το άθλημά μου. Ωστόσο, οι τραυματισμοί που έχω δεν είναι ανεπανόρθωτοι. Αν και στα 36 μου τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι συνεχώς περισσότερα».

Για το αν μπορεί να «διαβάσει» το παιχνίδι λόγω της ηλικίας του:
«Αυτό μπορεί να ισχύει στα ομαδικά αθλήματα, αλλά όχι και στο πινγκ πονγκ, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Για το πώς βρίσκει κίνητρο: «Δεν το βρίσκω, το ψάχνω! Η προπόνηση, η συγκέντρωση και άλλα πολλά πράγματα σε επηρεάζουν, προκειμένου να έχεις κίνητρο».

Για το αν είναι καλό που ο ελληνικό αθλητισμός επιστρέφει στον ερασιτεχνισμό:
«Στο πινγκ πονγκ ποτέ δεν είδαμε τα πολλά λεφτά. Η διαφορά του τώρα με το πριν είναι ελάχιστη. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η ομοσπονδία, η οποία παλαιότερα είχε την δυνατότητα να βοηθάει πολλά σωματεία».

Για το τι λέει στα νέα παιδιά που θέλουν να του ακολουθήσουν την δική του πορεία:
«Θα συνιστούσα στα νέα παιδιά που έχει ταλέντο στο πινγκ πονγκ να μην με μιμηθούν, καθώς ο καθένας έχει το δικό του στυλ».

Για τον στόχο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Αρχικά ο στόχος μου ήταν να πάω. Τώρα που εξασφάλισα την συμμετοχή μου σε αυτούς μου έχει ανοίξει η όρεξη και θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Γενικά στον αθλητισμό αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να βάζεις συνέχεια στόχους».

Πηγή: sport-fm.gr