Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα πάρουν μέσω του προολυμπιακού τουρνουά το εισιτήριο για τους Αγώνες του Λονδίνου εξέφρασε ο προπονητής της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, στον απόηχο της χθεσινής κλήρωσης. Πάντως «προειδοποίησε» για τις… παγίδες που κρύβει η διοργάνωση.

«Πιστεύω πως η Ρωσία μαζί με την Ελλάδα θα περάσουν. Από εκεί και πέρα θα δούμε για τον τρίτο. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το Πουέρτο Ρίκο. Παρότι είναι μια ομάδα που δεν ξέρουμε τόσο καλά, συχνά έχει επιτυχίες σε τέτοιες διοργανώσεις», τόνισε ο τεχνικός των δευτεραθλητών Ευρώπης.

«Μπορεί να είναι και τρεις ομάδες από την Ευρώπη που θα πάρουν το εισιτήριο από το προολυμπιακό τουρνουά, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί η διοργάνωση γίνεται στη Βενεζουέλα και σύντομα, οπότε δεν ξέρουμε αν ορισμένες ομάδες θα έχουν χρόνο για να προετοιμαστούν όπως οι άλλες. Το τουρνουά αυτό γίνεται στις αρχές Ιουλίου και θα πρέπει οι ομάδες να αρχίσουν νωρίς προετοιμασία. Για παράδειγμα οι Έλληνες δεν έχουν τελειώσει ακόμη το πρωτάθλημά τους, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι στο Final 4. Είναι δύσκολο να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί μία ομάδα. Η λογική, όμως, λέει πως οι δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες θα είναι στο ολυμπιακό τουρνουά» πρόσθεσε ο Κολέ.