Δεν «ψήνεται» στη διεξαγωγή ντέρμπι χωρίς κόσμο ο Παναγιώτης Κονέ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του πριν το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο διεθνής άσος της Ένωσης, δεν έχει παίξει ποτέ σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι χωρίς την παρουσία οπαδών, αλλά «υπάρχουν κανόνες για να τηρούνται και νόμοι για να εφαρμόζονται».

Επίσης, μέσω της Nova, ο Κονέ επισήμανε πως το παιχνίδι της Τούμπας είναι πολύ σημαντικό, αλλά «δεν θα κρίνει οριστικά τον τίτλο». Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στα κιτρινόμαυρα και μετά το τέλος της σεζόν, για να τονίσει ότι δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κονέ:

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Περιμένω πως θα παίξει ρόλο η ένταση του παιχνιδιού και θεωρώ πως όποιος κάνει λιγότερα λάθη θα κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει ένα πολύ ωραίο σύνολο όλη τη χρονιά και πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ο κόσμος θα το απολαύσει».

Σχετική με την απουσία του κόσμου από το ματς της Τούμπας: «Δεν έχω παίξει ποτέ σε ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών και δεν ξέρω πώς μπορεί να επηρεάσει. Θα ήταν ωραίο να υπήρχε κόσμος στο γήπεδο, και για μας και για τον ΠΑΟΚ. Είδα και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που ήταν ωραίο παιχνίδι, αλλά κάτι έλειπε. Θα ήταν ωραίο να υπήρχαν φίλαθλοι. Όμως υπάρχουν κανόνες για να τηρούνται και νόμοι για να εφαρμόζονται. Πιστεύω οι φίλαθλοι πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους. Ο ποδοσφαιριστής έχει τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο και εκεί τελειώνει. Είναι μια μερίδα οπαδών που προκαλεί προβλήματα».

Αναφορικά με το αν το ντέρμπι των «δικεφάλων» κρίνει το πρωτάθλημα: «Είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν θεωρώ πως κρίνει το πρωτάθλημα. Κάτι έχει αλλάξει φέτος στο πρωτάθλημα. Απομένουν κι άλλα παιχνίδια. Δεν νομίζω πως το πρωτάθλημα κρίνει τον τίτλο, δεν το λέω λόγω φόβου ή για κάποιον άλλο λόγο. Και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να παρουσιαστούμε εξίσου σοβαροί στη συνέχεια, όπως με τον Παναθηναϊκό που πήγε στο Καραϊσκάκη κι έπαιξε φοβερά».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Υπάρχει πίεση, αλλά καλή πίεση. Έχουμε αποδείξει πως φέτος κάνουμε μια καταπληκτική πορεία και θα πάμε για να κερδίσουμε. Το ίδιο θα κάνει και ο ΠΑΟΚ. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη και το θέλει περισσότερο θα κερδίσει».

Όσον αφορά την επιστροφή αρκετών τραυματιών για την ΑΕΚ: «Η κούραση, τώρα που φτάνουμε προς το τέλος, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Παίζει μεγαλύτερο ρόλο η θέληση, η εμπειρία… Η άποψή μου είναι πως όταν οι ομάδες παίζουν κάθε 3-4 μέρες είναι πως είναι πιο εύκολο για τους παίκτες. Η κούραση δεν είναι και τόσο μεγάλη. Εγώ θα προτιμούσα να παίζω κάθε 3-4 μέρες, παρά να παίζω ένα ματς κάθε εβδομάδα και να έχουμε δύσκολες προπονήσεις μέχρι τον αγώνα».

Για την άμεση προσαρμογή του στην ΑΕΚ: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν πολύ. Είναι σε πιο σύνολο μπαίνεις και το κλίμα της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλό κλίμα, όλα τα παιδιά σε βοηθούν να μπαίνεις στην ομάδα. Με βοήθησαν να μπω στην ψυχολογία της ομάδας και τα δεδομένα που υπάρχουν. Σίγουρα βοηθά ότι και η ΑΕΚ νικά και πρωταγωνιστεί, γιατί είναι δύσκολο να μπαίνεις σε μια ομάδα που δεν κερδίζει. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός πήρε πολύ καλούς παίκτες το χειμώνα, αλλά τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν. Οι νίκες παίζουν σημαντικό ρόλο».

Αναφορικά με το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Θα σας απαντήσω 12 Μαΐου. Είμαι δανεικός. Ήρθα στην Ελλάδα και θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα στη μέση και δεν είναι της παρούσης. Δεν εξαρτάται από μένα μόνο. Η επιθυμία η δική μου είναι να μείνω. Ο κόσμος το ξέρει ότι δεν έχω πουλήσει ποτέ οπαδιλίκι. Όλοι ξέρουν ότι αγαπώ την ΑΕΚ, θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι».

Και τέλος για το ενδεχόμενο κλήσης στην Εθνική: «Η ομάδα έχει βρει το δρόμο της, τα παιδιά έχουν πολύ καλό κλίμα και όλα τα μικρολάθη που έγιναν στοίχισαν στον αγώνα με την Κροατία. Πιστεύω πως ο προπονητής βλέπει τους παίκτες και θα κάνει τις κλήσεις. Καλοδεχούμενη είναι μια κλήση, αλλά δεν το σκέφτομαι. Δεν είναι προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή. Αν κληθώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».