Δεν έχουν πάντα σημασία, αλλά συχνά «μιλούν». Οι αριθμοί και οι παραδόσεις στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια, ενίοτε ψεύδονται οικτρά και παραπλανούν, αλλά πολλές φορές επιβεβαιώνονται πλήρως. Το www.sport-fm.gr παρουσιάζει ενδιαφέρονται στοιχεία για τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League:

-Η Τσέλσι είναι η μοναδική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει η Μπαρτσελόνα επί εποχής Γκουαρντιόλα στον πάγκο της.

-Η Τσέλσι είναι μία από τις δύο ομάδες που έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους σε δύο ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

-Η Μπαρτσελόνα σε 30 επίσημα ματς φέτος στο «Καμπ Νου» έχει 27 νίκες και 3 ισοπαλίες έχοντας πετύχει 104 γκολ και δεχτεί μόλις 16.

-Η Τσέλσι συνολικά 14 νίκες, 10 ισοπαλίες και 6 ήττες απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Παράλληλα διατηρεί αήττητο 14 αγώνων απέναντι σε Ισπανούς. Ωστόσο στις πέντε περιπτώσεις που έχει φτάσει στα ημιτελικά του Champions League έχει πανηγυρίσει την πρόκριση μόλις μία φορά.

-Η νίκη στον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 1-0 δίνει την πρόκριση στην ομάδα που την πέτυχε κατά 58,4%, ενώ 41,6% ανατρέπεται στον επαναληπτικό.

-Στις νοκ άουτ φάσεις του Champions League, το ποσοστό πρόκρισης για τις ομάδες που έχουν κερδίσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα ανέρχεται σε 63%.

– Οι ομάδες που έχουν ηττηθεί με 2-1 στον πρώτο αγώνα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έχουν προκριθεί στο 52% και έχουν αποκλειστεί στο 48% των περιπτώσεων.

-Στην ιστορία των νοκ άουτ αγώνων του Champions League, οι ομάδες που δίνουν τον επαναληπτικό στην έδρα τους έχουν νικήσει στο 60% των περιπτώσεων.

-Η Μπαρτσελόνα κερδίζει στο 90% των αγώνων που ο Λιονέλ Μέσι σκοράρει. Το ποσοστό μειώνεται στο 52%, όταν ο Αργεντινός σταρ δεν βρίσκει δίχτυα.

-Έξι από τις εννέα τελευταίες ήττες της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη ήρθαν από αγγλικές ομάδες.

-Η Μπαρτσελόνα απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 24 νίκες, 18 ισοπαλίες και 17 ήττες, ενώ σε διπλά ματς έχει πάρει την πρόκριση 10 φορές και έχει αποκλειστεί 9. Οι Καταλανοί έχουν πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό στις έξι από τις δώδεκα φορές που έχουν φτάσει στους «4» του Champions League.

-Η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να προκριθεί στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μόλις μία από τις έξι περιπτώσεις στις οποίες ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης.

-Η Μπάγερν έχει 11 νίκες έναντι 6 της Ρεάλ σε 19 αναμετρήσεις στα Κύπελλα Ευρώπης. Είναι η πέμπτη φορά που συναντάται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τη Ρεάλ. Οι Βαυαροί έχουν προκριθεί στον τελικό το 1976 (1-1 εκτός και 2-0 εντός), το 1987 (4-1 εντός και 0-1 εκτός) και το 2001 (1-0 εκτός και 2-1 εντός), ενώ οι Μαδριλένοι μόλις μία, το 2000 (0-2 εκτός και 2-1 εντός).

– Η Μπάγερν στα ημιτελικά μετρά 8 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 12 προκρίσεις και 10 αποκλεισμούς.

Πηγή: sport-fm.gr