Η ΑΕΚ φαίνεται πως εξασφάλισε την πρόκριση στα play offs μετά τη χθεσινή νίκη επί του Παναιτωλικού, αλλά για να παίξει στην Ευρώπη θα πρέπει να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της προς την UEFA. Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να βρεθούν 1,3 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις κυρίως προς πρώην παίκτες και Δημόσιο. Από τη στιγμή που από το μέτωπο πρώην και νυν μετόχων η «Ένωση» δεν περιμένει άλλα χρήματα και τα περί επενδυτών που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα παρέμειναν σε επίπεδο σεναρίου, οι «κιτρινόμαυροι» στρέφονται στη λύση Αλ Σουντάιρι.

Γίνεται προσπάθεια να εκταμιευτεί το υπόλοιπο ποσό από το δάνειο που είχε εξασφαλιστεί από τον Σαουδάραβα μέσω του Ντέμη Νικολαΐδη και την υπόθεση χειρίζεται ο Χάρης Οικονομόπουλος. Στην ΠΑΕ αισιοδοξούν πως θα μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά, περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, δεσμεύοντας τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης περιόδου. Σκοπός της διοίκησης είναι να έχει κλείσει αυτό το ζήτημα μέχρι την Τετάρτη, όταν και έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση της ΠΑΕ.

Ικανοποίηση και απώλειες

Η νίκη επί του Παναιτωλικού έφερε ικανοποίηση, κυρίως για τη βαθμολογική συγκομιδή κι όχι τόσο για την εμφάνιση, στις τάξεις της ΑΕΚ, αφού φαίνεται πως ο στόχος της πρόκρισης στα play offs επιτυγχάνεται. Αυτό που προβληματίζει τον Νίκο Κωστένογλου είναι τα νέα προβλήματα που προέκυψαν από τις κάρτες, καθώς χθες ο Παντελής Καφές συμπλήρωσε τέσσερις και ο Γρηγόρης Μάκος επτά, κάτι που σημαίνει πως θα λείψουν σε ένα και δύο αντίστοιχα ματς από τα τέσσερα εναπομείναντα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (Κέρκυρα εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, Ατρόμητος εντός και Δόξα εκτός).

Ήδη η «Ένωση» για το ματς της ερχόμενης Κυριακής στην Κέρκυρα δεν υπολογίζει στους Μανωλά (θα λείψει και από το επόμενο στα Γιάννενα) και Γεωργέα και Καράμπελα, ενώ από τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, με ΠΑΣ και Ατρόμητο, θα λείψει ο Λυμπερόπουλος, που σημειωτέον χθες έφτασε τις 11 κάρτες (!) στο πρωτάθλημα. Το παρήγορο για τον Νίκο Κωστένογλου είναι πως επανέρχεται ο Φαμπιάν Βάργκας που εξέτισε την ποινή του, ενώ ελπίδες υπάρχουν να προλάβει το ερχόμενο ματς και ο Τραϊανός Δέλλας.

Πηγή: sport-fm.gr