Το «περάστε κόσμε» που φώναξαν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έβαλε στην πρίζα τον κόσμο τους, αλλά και μεγάλες μορφές στην καθημερινότητά μας.

Με αφορμή τον Ξενιάδη -που εκπροσωπεί Κινέζους, τον Τσάκα -που εκπροσωπεί Άραβες και τον Φλωρίδη -που εκπροσωπούσε τον εαυτό του- το sport-fm.gr περιπλανιέται στον… κόσμο του επενδυτή όπου ζει τελευταία το ελληνικό ποδόσφαιρο!

«Για σένα έχω κάνει κρατητήριο…»

Όσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή του ΠΑΟΚ ο Βασίλης Φλωρίδης, άλλο τόσο γρήγορα εξαφανίστηκε από αυτήν, όταν ο θησαυρός του αποδείχθηκε… άνθρακας.

Ο Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας -έτσι συστηνόταν- με τατουάζ τον «Δικέφαλο» στο μπράτσο και ένα αρκετά φιλόδοξο πρότζεκτ που περιλάμβανε φανταχτερές μεταγραφές και απογείωση της ομάδας, ήταν ο πρωταγωνιστής σε ένα σίριαλ που κράτησε τρεις μήνες και -όπως συμβαίνει σε κάθε επενδυτική φούσκα- είχε άδοξο τέλος.

Οι πληροφορίες που έφταναν από την Πόλη δεν ήταν οι καλύτερες. Από την κόντρα του με το Πατριαρχείο, μέχρι τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Όσο καθυστερούσε, δε, να συγκεντρώσει τα στοιχεία που απαιτούνταν για να πείσει για την φερεγγυότητά του και εν συνεχεία να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ, οι αμφιβολίες εντείνονταν για την αξιοπιστία του.

Ακόμη και ο Γιώργος Σαχπατζίδης που αρχικά συμμετείχε στην υπόθεση ως συμπαίκτης του έφτασε κάποια στιγμή στο αμήν: «Μέχρι και τις 500.000 ευρώ που έβαλε, δανεικά από ‘μένα τα πήρε»!

Τίποτα βέβαια δεν συγκρίνεται με την ατάκα του Βασίλη Φλωρίδη μετά την σύλληψή για αμαρτίες του παρελθόντος. «Για ‘σένα έχω κάνει κρατητήριο…», ανέφερε μέσα από την φυλακή. Η κατάληξη γνωστή. Θα τον θυμόμαστε για τα περίφημα καπέλα, τα πούρα και τα λοιπά αξεσουάρ που συνόδευαν (τις λίγες) δημόσιες εμφανίσεις του.

Το αντίθετο του «Τσάκα-Τσάκα»!

Ο Βλάσης Τσάκας εμφανίστηκε στην ζωή μας στις 19 Σεπτεμβρίου. Φτάνοντας με ταξί έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου συνεδρίαζε το Δ.Σ και λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Ήρθα να πάρω κάτι… φανέλες». Μετά γνωστοποίησε πως εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ που ενδιαφέρεται για τις μετοχές του Τζίγκερ. Οι καθημερινές δηλώσεις του παντού, οι αντιφάσεις που έπεφτε με τα λεγόμενά του και τα ονόματα στα χαρτιά που εμφάνιζε, δίχασαν.

Το γεγονός, όμως, ότι η «περίοδος Τσάκα» συνδυάστηκε με τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού μαλάκωνε τις αντιδράσεις για τις αντιφάσεις του. Αφού υποσχέθηκε, λοιπόν, πως θα φέρει τον Ροναλντίνιο και διαπραγματευόταν είτε με παίκτες του συλλόγου, είτε με άλλους που θα έρχονταν σ’ αυτόν, ήρθε σε κόντρα με την ΠΑΕ. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ κι αφού καθυστερούσε πολύ το θέμα του Αλ Σαούντ, δέχτηκε «πέσιμο» από οπαδούς του «τριφυλλιού» και δήλωσε πως αποσύρεται η πρόταση. Δεν την απέσυρε…

Ε και; Ακριβώς στη λήξη της διορίας ισχυρίστηκε πως ο Αλ Σαούντ δεν είναι φερέγγυος! Παρουσίασε, λοιπόν, πρόταση από… άλλους υποψήφιους αγοραστές, χωρίς να αποκαλύψει ταυτότητα τους. Έκτοτε, τα ίχνη του χάθηκαν -αφού αποφάσισε να μην μιλάει μέχρι να ολοκληρωθεί το deal- και η εξαφάνισή του από το προσκήνιο συνέπεσε με την «κοιλιά» (τι ειρωνεία) στην απόδοση του Παναθηναϊκού.

Santa… Xeniadis!

Λίγο πριν την καθιερωμένη άφιξη του Άγιου Βασίλη από την… καμινάδα της ΑΕΚ έπεσε ο Βασίλης Ξενιάδης! Με κουμπάρο τον Νίκο Στράτο, ο 46χρονος επιχειρηματίας έγινε ο μόνος «γαμπρός» που (προπαραμονή Πρωτοχρονιάς) παρουσιάστηκε επώνυμα για την «Ένωση». Και τι γαμπρός.

Πτυχιούχος οικονομολόγος. Ιδιοκτήτης 50 εταιρειών παγκοσμίως. Και πανέτοιμος να γίνει ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Σε 15 μέρες όλα αμφισβητήθηκαν! Πτυχία δεν βρέθηκαν. Εταιρείες δεν διευκρινίστηκαν. Και το «ιδιοκτήτης» έγινε «διαχειριστής κεφαλαίων απ’ την Κίνα». Το στρίβειν δια του αρραβώνος σε παλιότερα ποδοσφαιρικά προξενιά (Αίας Σαλαμίνας, Πανελευσινιακός) έγινε το μικρότερο μείον του υποψήφιου γαμπρού.

Το μεγαλύτερο είχε προλάβει να γίνει η συνοδεία του στο πρώτο ραντεβού με την ΑΕΚ. Εκεί όπου του ζητήθηκε να δείξει τα λεφτά κι εκείνος έδειξε τον… Σαλιαρέλη. Τον συνέταιρο «στα πετρέλαια» (αλλά και σε ιστορίες με ξύλο και σκισμένα σακάκια). Κι όταν βγήκε δημοσίως να καταγγείλει (και ν’ αποδειχθεί σωστός εκ των υστέρων) ότι το 51% ανήκει αλλού (Morgan Stanley), η «Δίκη» έγινε η μίνι-καταδίκη του.

Γιατί καλά τα 1.000 ευρώ που παραδέχθηκε ως εισόδημα. Αλλά οι αποφάσεις που αποκαλύφθηκε πως εκκρεμούν εναντίον του τον οδήγησαν στο κρατητήριο. Κατά τις Αρχές. Διότι κατά τον ίδιο, το πρώτο βράδυ έτρωγε πατσά και το δεύτερο έπινε… Τσίβας. Πάντως και τα δυο βράδια μιλούσε με φίλους της ΑΕΚ στο Facebook! Απτόητος από τη διακοπή συζητήσεων που του κήρυξε η ΠΑΕ κι έτοιμος να τη διεκδικήσει -όπως επιμένει- από την «πραγματική ιδιοκτήτρια Morgan»!

Πηγή: sport-fm.gr