Τα δεδομένα προβλήματα που έχει το έμψυχο δυναμικό της έβγαλε το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ στα Γιάννενα. Μπορεί ο ΠΑΣ να είναι μια εξαιρετική ομάδα, με πολύ δύσκολη έδρα, από την οποία λίγες ομάδες θα περάσουν και το «Χ» δεν θεωρήθηκε από αρκετούς ως γκέλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θορύβησε τους επιτελείς της ομάδας.

Για ακόμη ένα παιχνίδι έλειψε το γκολ, παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια, ενώ από την ώρα που αποχώρησε αναγκαστικά από την αναμέτρηση ο Τσιγκρίνσκι, φάνηκαν και κάποια ζητήματα -κυρίως ηρεμίας- στην αμυντική λειτουργία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ένωση μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να αποκτήσει επιθετικό και στόπερ.

Στο πρώτο ζήτημα, όλα δείχνουν πως ο Σέρχιο Αραούχο πλησιάζει ακόμη περισσότερο στην επιστροφή του. Η Λας Πάλμας βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην απόκτηση του Λοϊκ Ρεμί, κάτι που σημαίνει ότι ο Αργεντινός θα «πέσει» σε τρίτη επιλογή για την επιθετική γραμμή της ομάδας των Καναρίων Νήσων. Ο ίδιος πιέζει όσο μπορεί για να ξαναφορέσει τον δικέφαλο στο στήθος του, ενώ ανάλογη επιθυμία υπάρχει και από την ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα της Marca για το όλο θέμα, που προαναγγέλλει την απόκτηση Ρεμί από τη Λας Πάλμας και τη φυγή του Αραούχο για άλλες… πολιτείες, γνωστές για εκείνον.

Όσον αφορά το ζήτημα του στόπερ, η απόκτηση παίκτη στη θέση είναι ειλημμένη. Δεν χρειάστηκε το χθεσινό ματς στην Ήπειρο γι’ αυτό, καθώς η προγραμματισμένη επέμβαση που θα υποβληθεί αύριο ο Τσιγκρίνσκι, θα τον αναγκάσει να απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ για μεγάλο διάστημα. Πιθανότατα, αυτό θα είναι πάνω από μήνα, ενώ δεν αποκλείεται ο συνολικός χρόνος επιστροφής του στη δράση να ανέλθει στους δύο μήνες.

Βεβαίως, υπάρχει και ο Λαμπρόπουλος στο ρόστερ, αλλά εκείνος αναμένεται να επανέλθει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Είναι λογικό, λοιπόν, μετά από πολύμηνη απουσία να χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στα επίπεδα που εκείνος και η ΑΕΚ επιθυμούν. Όσον αφορά τον Τζανετόπουλο, δεν φαίνεται να υπολογίζεται ιδιαίτερα από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Εάν ο Ισπανός τεχνικός, μάλιστα, επιμείνει στο 3-5-2, γίνεται ιδιαίτερα φανερό ότι στη θέση υπάρχει λειψανδρία, παρά τις λύσεις που μπορεί να δίνει και ο Γιόχανσον, παίζοντας ως «λίμπερο» στην τριάδα.

Όσον αφορά τον Σουηδό, αν δεν την αποδεχθεί το νέο συμβόλαιο που του προσέφερε η ΑΕΚ και έρθει πρόταση που να ικανοποιεί τον ίδιο και την ομάδα, τότε θα πωληθεί άμεσα. Ο Παναγιώτης Κονέ είναι σταθερά στα υπόψη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάτι περισσότερο από επαφές…