Η κούραση από το πολύωρο ταξίδι έδωσε τη θέση της στα χαμόγελα και την ικανοποίηση από το πρώτο λεπτό που πάτησαν το πόδι τους στην Αυστραλία τα μέλη της «κιτρινόμαυρης» αποστολής. Η λατρεία με την οποία υποδέχτηκαν οι Ενωσίτες την ΑΕΚ ανέδειξε με τον πλέον εμφανές τρόπο ότι η ΑΕΚ λατρεύεται σαν θρησκεία και στην Αυσταλία. Το club της Original από τη Μελβούρνη αλλά και μεμονωμένοι φίλοι της ΑΕΚ από το Σίδνεϊ αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης κατά την άφιξή τους.

Η αίθουσα του αεροδρομίου θύμισε «Σκεπαστή» καθώς περισσότεροι από 200 Ενωσίτες έφθασαν για να υποδεχθούν την αγαπημένη τους ομάδα. Συνθήματα, πανό αλλά και εκδηλώσεις λατρείας υπήρξαν για όλους τους ποδοσφαιριστές από τους ομογενείς. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα συνθήματα για το νεοαποκτηθέν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Πάπα Πούπα Ντιόπ.

Αντικείμενα λατρείας από τους ομογενείς έγιναν οι Ράφικ Τζιμπούρ, Νάτσο Σκόκο και Ισμαέλ Μπλάνκο, ενώ αυτοκινητοπομπή συνόδευσε το πούλμαν της αποστολής μέχρι στο ξενοδοχείο όπου θα διαμένει. Καθοριστική ήταν η συμβολή προς τους ποδοσφαιριστές αλλά και την υπόλοιπη αποστολή του κ. Βαγγέλη Γιαννίση, ο οποίος φρόντισε για όλα σχετικά με τη μεταφορά της ομάδας αλλά και των απεσταλμένων δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο.

Ούτε το ψιλόβροχο εμπόδισε τους οπαδούς της ΑΕΚ να έχουν ανοιχτά τα παράθυρά τους και να φωνάζουν με πολλά κορναρίσματα. Βέβαια υπήρξαν και κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που γνώρισαν την αποθέωση.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ελαφρύ δείπνο και αρκετή ξεκούραση για την ομάδα λόγω του πολύωρου ταξιδιού.

Αύριο στις 11:45 (τοπική ώρα Αυστραλίας) θα δοθεί επίσημη Συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων ομάδων στο Sydney Football Stadium εν όψει του εναρκτήριου αγώνα που ανοίγει την αυλαία για το διεθνές Τουρνουά της Αυστραλίας.

Στη συνέντευξη θα παρευρεθούν ο προπονητής και δύο παίκτες από κάθε ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr