Σε ένα παιχνίδι στο οποίο το σκορ και τα συναισθήματα άλλαζαν συνεχώς, η Κηφισιά κατάφερε τελικά να πάρει εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τον άφησε και μαθηματικά εκτός play off, παραμένοντας παράλληλα ζωντανή στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού.

Ήταν ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που είχαν βαθμολογικό κίνητρο, με τους γηπεδούχους να κυνηγούν την είσοδο στην 6άδα και τους φιλοξενούμενους την παραμονή, οπότε ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν… πόλεμος για τη νίκη. Και όντως έγινε, μόνο που καμία εκ των δύο πλευρών δεν πανηγύρισε το τρίποντο στο τέλος.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του και στο στο 13′ οι φιλοξενούμενοι πήραν πέναλτι μετά την επαφή του Τσιφτσή με τον Κρισιούμα, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση στο 14′ για το 0-1. Οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 16′ και στο 21′ με τον Μιριτέλο αλλά ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις, για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 31′: Σέντρα του Μπαρτόλο από αριστερά και ο Μιριτέλο, στην τρίτη του προσπάθεια, έστειλε τελικά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Παρ’ όλα αυτά, αμέσως μετά, στο 36′, η Κηφισιά «χτύπησε» ξανά και με τον Γιόβαντσιτς να σκοράρει από κοντά, μετά την κεφαλιά του Οζέγκοβιτς σε εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 1-2. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως καθώς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακό… Στο 40′ ο Μιριτέλο με κεφαλιά-πάσα μετά την εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Γιαμπλόνσκι που με νέα κεφαλιά έκανε το 2-2 και στο 45+3′ ο Καλτσάς έφυγε στην κόντρα και έδωσε στον Κρέσπι που με πλασέ έγραψε το 3-2.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε καταφέρει να πάρει το προβάδισμα και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνα, αφήνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού στην Κηφισιά, η οποία το εκμεταλλεύτηκε τελικά. Οι νεοφώτιστοι απείλησαν στο 61′ με τον Μπιφουμά και στο 62′ με τον Κρισιούμα, για να έρθει τελικά το 3-3 στο 74′ από τον Βαφέα.

Πολύτιμος βαθμός, επομένως, για την Κηφισιά που συνεχίζει τη μάχη για παραμονή ενώ οι Αρκάδες, από την άλλη πλευρά, έχασαν και μαθηματικά τις ελπίδες τους για συμμετοχή στα play off, στα οποία οριστικά θα είναι η Λαμία.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (78΄ Άλβαρες), Γκος (46΄ Αλάγκμπε), Γιαμπλόνσκι (78΄ Σουρλής), Καλτσάς (67΄ Παλάσιος), Μπαρτόλο, Κρεσπί (78΄ Μάντζης), Μιριτέλο.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Τεϊσέιρα, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια, Γιόβαντσιτς (46΄ Σολόα), Κρισιούμα, Μενέντες (62΄ Τετέι), Κλωναρίδης, Οζέγκοβιτς.