Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα η 56χρονη σύντροφος του μεσίτη που βρέθηκε νεκρός,  σε προχωρημένη σήψη, μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι στις 21 Φεβρουαρίου.

Η γυναίκα θα κληθεί να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του 64χρονου ενώ ήδη φέρεται να έχει ισχυριστεί στην προανακριτική της απολογία πως έζησε δίπλα στο νεκρό σύντροφο της για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η κατηγορούμενη αντιλήφθηκε πως ο σύντροφος της ήταν νεκρός στις 19 Δεκεμβρίου 2018.

«Δεν είχε παλμούς, δεν ακουγόταν η καρδιά του και φαινόταν στο πρόσωπό του ότι ήταν νεκρός», φέρεται να είπε η Γερμανίδα η οποία ισχυρίστηκε πως έπαθε πανικό και δεν ήξερε τι να κάνει.

«Είχα καταλάβει ότι πέθανε, αλλά δεν το πίστευα και μου άρεσε να είμαι δίπλα του. Το χρειαζόμουν. Από τότε, τις επόμενες 10 μέρες ξάπλωνα και κοιμόμουν δίπλα του, γιατί ένιωθα ότι ήταν ακόμα κοντά μου. Αυτές τις δέκα ημέρες που σας λέω, ζούσα σαν να ήταν μαζί μου. Πήγαινα σούπερ μάρκετ, του μιλούσα, μαγείρευα και για τους δυο μας. Εμένα με ανησυχούσε μην έρθει και τον ψάξει κανένας» ανέφερε σοκάροντας με τους ισχυρισμούς της.

Η υπεράσπιση της 56χρονης αναμένεται να ζητήσει την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Πάντως, η κατηγορουμένη φέρεται να αρνείται ότι σκότωσε τον 64χρονο αν και παραδέχεται πως δεν τον βοήθησε όταν αντιλήφθηκε ότι είχε πρόβλημα.

Η κατηγορουμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, λέει πως ήταν εκείνη που χορήγησε στον άτυχο άνδρα μεγάλο αριθμό ηρεμιστικών, τα οποία ήδη ελάμβανε ο ίδιος, ισχυριζόμενη ότι με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να τον ηρεμήσει μετά  από καβγά.