Κουκουλωμένοι όπως όπως, εξαθλιωμένοι μέσα στο κρύο και από τα ξημερώματα στα πεζοδρόμια σε ουρές που έφταναν μέχρι το δρόμο, συνταξιούχοι του ΙΚΑ περίμεναν υπομονετικά έξω από τις Τράπεζες για να πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων.

Για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ έλαβαν φέτος «κουτσουρεμένο δώρο» των 400 ευρώ και εφόσον έχουν ξεπεράσει το 60ο έτος της ηλικίας τους. Ορισμένοι «τυχεροί» έτυχαν και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, που σπονδυλωτά ξεκινά από 100 και φτάνει τα 300 ευρώ.

Παρά το χιονόνερο που έπεφτε και το πρωί και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι περισσότεροι επέλεξαν να μεταβούν στις τράπεζες νωρίς το πρωί, ωστόσο δεν γλύτωσαν την ταλαιπωρία, αφού μετά τις 9 το πρωί που προσήλθε ο κύριος όγκος, υποχρεώθηκε να περιμένει μέχρι και μιάμιση ώρα για να προσεγγίσει τα ταμεία.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι προσπαθούσαν να τους εξυπηρετήσουν, οι ουρές ωστόσο δεν βοηθούσαν ούτε επίσης οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι περισσότερες τράπεζες, όπως και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λειτούργησαν με επιπλέον ταμεία για να εξυπηρετηθούν συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Στα 400 ευρώ αναλογεί το δώρο Χριστουγέννων που καταβάλλεται φέτος στους συνταξιούχους του ΙΚΑ όπως και των άλλων των ταμείων, αρκεί βέβαια να έχουν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους και η μηνιαία σύνταξή τους να μην υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ. Πετσοκομμένο το δώρο και στους συνταξιούχους στο Δημόσιο, όπου προβλέπεται δώρο 500 ευρώ.

Μαζί με τη σύνταξη καταβάλλεται σε όσους πλέον το δικαιούνται και το δώρο, αφού τα κριτήρια έχουν αναπροσαρμοστεί και πάλι το ΕΚΑΣ.

Τον κυριότερο όγκο των συνταξιούχων του ΙΚΑ χθες δέχτηκαν τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε Βόλο και Νέα Ιωνία, της Εμπορικής στην οδό Ιάσονος, αλλά και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Ιωνία και το Βόλο.

Πηγή: taxydromos.gr