Να… θολώσουν τα νερά, καθώς είχαν αντιληφθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν στα ίχνη τους, επιχειρούσαν τα τρία μέλη της «άγουρης» συμμορίας που χτυπούσε και λήστευε άλλους ανήλικους σε Βύρωνα, Παγκράτι κι άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής και του κέντρο των Αθηνών.

Σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους, σε διαδικτυακή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, ο πρώτος από τους συλληφθέντες –ο 16χρονος- φέρεται να λέει σε άλλο μέλος της «άγουρης» συμμορίας: «Μα…κα, με ψάχνουνε μπάτσοι. Με ψάχνουνε μπάτσοι για τη φέρμα που είχαμε κάνει στο Παγκράτι σε εκείνους τους δύο μικρούς. Άκουσε με πολύ προσεκτικά και βάλτο καλά στο μυαλό σου και πες το και στον Δ., γιατί δεν εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο να του το πω. Αν μας πάνε στο τμήμα, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε κανέναν εκεί από το Παγκράτι. Και αν μας ρωτήσουν που ήμασταν θα πεις ήμασταν στο Ηράκλειο. Οκ; Θυμήσου το. Αν πάμε στο τμήμα, θα πούμε ήμασταν στο Ηράκλειο, στο λέω bro μου…».

Από την πλευρά του, ο έτερος ανήλικος συμφωνεί με αυτή την τακτική: «Όπως τα είπαμε. Δεν είχαμε πάει ποτέ στο Παγκράτι. Ήμασταν και οι τρεις στο Ηράκλειο».

Ωστόσο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τόσο τον 16χρονο, όσο και τους άλλους δύο ανήλικους (15 και 17 ετών), εξετάζοντας τους για τουλάχιστον 10 υποθέσεις ληστειών. Μεταξύ αυτών και η ληστεία, με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, σε δύο 14χρονους στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι τον Φεβρουάριο του 2022.