Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, βάζοντας τέλος στη δράση της τριμελούς συμμορίας ανηλίκων που είχε γίνει φόβος και τρόμος στο Παγκράτι.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 15χρονο και έναν 17χρονο, οι οποίοι μαζί με έναν 16χρονο που είχε συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες, κατηγορούνται για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης ληστειών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνεχίζοντας την έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εντόπισε τους άλλους δύο ανήλικους που είχε ταυτοποιήσει και αναζητούσε. Από την προανακριτική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει ληστεία σε βάρος ανήλικου στο Παγκράτι, τον οποίο με χρήση σωματικής βίας τραυμάτισαν και αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, καθώς επίσης και ληστεία σε βάρος επτά ανήλικων στο Βύρωνα, τους οποίους με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Επιπρόσθετα οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται και στη ληστεία, σε βάρος δύο 14χρονων που διαπράχθηκε στην Πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι και για την οποία είχε συλληφθεί προ ημερών ένας 16χρονος από την Αλβανία. Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6 σουγιάδες, 5 μαχαίρια, μία λεπίδα, ένα τσεκούρι, μία πτυσσόμενη ράβδος, μία σιδερογροθιά, 4 θραύστες κρυστάλλων, κουκούλα τύπου full face, ένα ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση, συσκευασία περιέχουσα κάνναβη κ.ά. Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 15χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: συσκευασία περιέχουσα κωδεΐνη και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση του συνόλου των θυμάτων της συμμορίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις συλληφθέντες, αναρτούσαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «διαφημίζουν» τις πράξεις τους.