Τη «διαδρομή» της θανατηφόρας κεταμίνης αναζητά η 18η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία είναι, ήδη, προσωρινά κρατούμενη για την δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η δικαστική λειτουργός με αίτημα της ζητεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να ενημερωθεί για όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν την ουσία κεταμίνη η οποία εντοπίστηκε στον οργανισμό της 9χρονης. Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια ζητεί να ενημερωθεί που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα αλλά και με ποιο τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή παράνομα. Το αίτημα της ανακρίτριας φέρεται να δίνει έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Παράλληλα, η δικαστική λειτουργός συνεχίζει να εξετάζει ως μάρτυρες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, στο πλαίσιο της έρευνας, κατέθεσαν πέντε νοσηλευτές του Καραμανδάνειου νοσοκομείου αναφορικά με τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα του παιδιού. Οι καταθέσεις φέρονται να επικεντρώνονται στην ημέρα, πριν από περίπου ένα χρόνο, που το 9χρονο παιδί πήγε στο νοσοκομείο με την κατηγορούμενη, πλέον, μητέρα της να αναφέρει ότι έχει σπασμούς και τους γιατρούς να αναζητούν τις αιτίες του προβλήματος. Ήταν οι κρίσιμες ημέρες που η υγιέστατη Τζωρτζίνα υπέστη καρδιακή ανακοπή και μετά από τις δραματικές προσπάθειες οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά στη συνέχεια διαγνώστηκε με εγκεφαλοπάθεια.

Οι μαρτυρίες δυο νοσηλευτριών εκτιμάται ότι είναι κομβικής σημασίας. Η πρώτη νοσηλεύτρια φέρεται να δέχτηκε την ερώτηση από την Ρούλα Πισπιρίγκου για το ενδεχόμενο ύπαρξης κάμερας στο δωμάτιο του παιδιού ενώ η δεύτερη είναι εκείνη που εμφανίζεται να την κάλεσε με νωχελικό τρόπο ενώ το παιδί, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ψυχορραγούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας γιατροί, μεταξύ των οποίων, κάποιοι που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Την ίδια ώρα, ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται αναζητά τρόπους να στηρίξει το έργο της ανάκρισης αλλά και την κατηγορία σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο 30χρονος να καταθέσει αίτημα προς την δικαστική λειτουργό ώστε να απευθυνθεί στην προμηθεύτρια εταιρεία του απινιδωτή-βηματοδότη, που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη, προκειμένου να αναζητήσει ενδεχόμενα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει με ασφάλεια η ώρα καταγραφής που ξεκίνησε η δυσλειτουργία στην καρδιά του παιδιού.