Ένα «Φως στο Τούνελ» γεμάτο αποκαλύψεις, μαρτυρίες και συγκλονιστικές λεπτομέρειες ήταν αυτό της Παρασκευής (1/4) για την υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά. Με την έναρξη κιόλας της εκπομπής άρχισαν να φτάνουν πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο όπως εκείνη από έναν νομικό που αναστάτωσε την Αγγελική Νικολούλη, αλλά και η επιβεβαιωμένη μαρτυρία ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έθαψε την μικρή Τζωρτζίνα με το τάμπλετ της.

Η επόμενη αποκάλυψη έφερε ανατριχίλα και ήταν δύο σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα της ίδιας της «μητέρας» μέσα από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε ένα από τα 9 επεισόδια, πριν καταλήξει.

Στο Καραμανδάνειο φαίνεται, όμως, ότι έγιναν και άλλες απόπειρες όπως ανέφερε στο «Τούνελ» άνθρωπος μέσα από τον ιατρικό χώρο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα πρέπει να έβλεπε τον θάνατό της».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λένε για μένα και βγάζουν τον Μάνο Άγιο;»

Το «Τούνελ» έφερε στο φως μία αποκαλυπτική συνομιλία της Αγγελικής Νικολούλη με τη «μητέρα» των τριών κοριτσιών. Η ίδια θέλησε να οδηγήσει τη συζήτηση και γύρω από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Με επιμονή, ζητούσε πληροφορίες από τη δημοσιογράφο για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Φοβήθηκα κιόλας, έπαθα την πλάκα μου και φρόντισα να ενημερώσω εκεί που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά η Αγγελική Νικολούλη και αποκάλυψε τη συνομιλία τους.

«Το όνομα της κοπέλας το έχουμε; Το μικρό της όνομα, μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Δε θέλω να μου λένε και ψέματα, όπως δε λέω κι εγώ. Το όνομά της…»

Μιλώντας για τον Μάνο, ανέφερε:

«Έχουν βγάλει μία εικόνα για εμένα και παρουσιάζουν έναν Μάνο Άγιο, αλλά δεν είναι έτσι και είναι κρίμα. Μόνο εγώ ξέρω πως το καταπολεμάω όλο αυτό.»

Η «μητέρα» είχε αποκαλύψει στην εκπομπή πως με τον σύζυγό της ήταν πλέον σε διάσταση και μάλιστα ήθελε να βγάλει το διαζύγιο εις βάρος του.

«Είμαι πληγωμένη ως μάνα και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω το χρόνο να πενθήσω και να αποκατασταθεί όλο αυτό που είναι εις βάρος μου για τα παιδιά. Δε με απασχολεί κάτι άλλο…», έλεγε στο «Τούνελ».

Όσα έλεγε η 33χρονη στις φίλες της για το «φονικό» γονίδιο και τον Μάνο που φεύγει

Το «Τούνελ» φέρνει στο φως τα μηνύματα που έστελνε η Ρούλα στις φίλες της, ενημερώνοντάς τες πως θα έπρεπε να διακόψει την τέταρτη εγκυμοσύνη της, καθώς οι γιατροί δεν είχαν βρει ακόμα το «φονικό» γονίδιο.

«Θα το ρίξω το παιδί γιατί γενετικά δεν μπορώ να το αφήσω. Οι γιατροί μου είπαν ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, οπότε δε γίνεται να συνεχιστεί… Όταν βρουν το γονίδιο και θέλω, να μπορούν να δώσουν αγωγή για να βγει υγιές. Το καλύτερο είπαν είναι αυτό, δυστυχώς…».

Λίγες ημέρες μετά το χαμό της Ίριδας και πριν η Τζωρτζίνα πάθει την πρώτη ανακοπή, η μόνη της έγνοια αντί να πενθεί, ήταν ο χωρισμός της με τον Μάνο.

«Κορίτσια είμαι χωριό πάλι. Άρχισε αυτός το πρωί τα Ρώσικα πάλι. Ότι θα φύγει και τα λοιπά και πήρα τη μικρή. Να σηκωθεί να φύγει να ηρεμήσουμε επιτέλους. Να ζήσω και εγώ το πένθος μου με εσάς μαζί να τελειώνουμε. Σε δύο μέρες θα έχει πάρει τα πράγματά του…».

Μαρτυρία νοσηλεύτριας: «Η Ρούλα ήθελε να δίνει η ίδια τα φάρμακα στο παιδί»

Μία σοβαρή μαρτυρία από μία νοσηλεύτρια του Ωνάσειου παρουσίασε το «Τούνελ».

Η νοσηλεύτρια αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά στα οποία ήταν μάρτυρας και της έκανε εντύπωση.

«Το ένα ήταν όταν πρωτοήρθε το παιδί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η μητέρα έκανε φασαρία και καυγά με τις νοσηλεύτριες, δεν ήθελε να δίνουν οι νοσηλεύτριες τα φάρμακα στο παιδί. Συγκεκριμένα στον διάδρομο έγινε καυγάς, η νοσηλεύτρια της είπε ότι “είναι δικιά μου υποχρέωση και στη βάρδια μου να δώσω τα φάρμακα στα παιδιά”. Εκείνη είπε ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα το παιδί της και ότι θα ήθελε να του δίνει μόνο εκείνη τα φάρμακα».

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη όταν η Τζωρτζίνα πήγε στο νοσοκομείο για να βάλει τον απινιδωτή.

«Επέμενε, επειδή έλεγε είχε χάσει δύο παιδιά ξαφνικά. Ο γιατρός ευαισθητοποιήθηκε και της είπε ότι το μόνο που μπορώ να κάνω, εφόσον έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρίσκουμε πρόβλημα, να βάλουμε απινιδωτή στο παιδί, το οποίο κάνει καταγραφ΄ εάν το παιδί έχει συγκοπικό επεισόδιο».

«Μου έκανε εντύπωση όταν βγήκε το παιδί από την αίθουσα που έβαλε τον απινιδωτή. Είδα μία ψυχρή μητέρα. Το παιδί βγήκε σε άσχημη κατάσταση, έκανε εμετό και έκλαιγε. Είδα την Ρούλα να είναι αδιάφορη έως ψυχρή, με ένα βλέμμα απλανές και μου έκανε εντύπωση…».

Τι έλεγε στο «Τούνελ» ο Μάνος Δασκαλάκης την ώρα της σύλληψης της γυναίκας του

Δημοσιογράφος του «Τούνελ» βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πατέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, την ώρα της σύλληψης της κατηγορούμενης «μητέρας» και τη στιγμή της μεταγωγής της από την Πάτρα στην ΓΑΔΑ.

«Δεν έχω να πω κάτι για τα όσα ακούγονται, δεν ξέρω τι είναι αυτή η ουσία και αναμένω τα επίσημα πορίσματα των ιατροδικαστών.»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν έχουν κάποιο γνωστό κτηνίατρο, καθώς πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως αναισθητικό, ο πατέρας είπε:

«Έχω κτηνίατρο που πήγαινα ένα σκύλο που είχα, αλλά έχω πάνω από ενάμιση χρόνο να πάω. Με τη Ρούλα έχουμε συζητήσει για τα όσα λέγονται, αλλά περιμένουμε, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Άλλη ουσία περιμέναμε να βρεθεί και άλλη βρέθηκε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι η κεταμίνη, έψαξα να δω τι είναι και αναφέρεται και σε ζώα. Δεν έχει μπει κανένας άλλος στο νοσοκομείο πέρα από τη Ρούλα. Ας περιμένουμε να δούμε τι γίνεται… Τα φάρμακα στο νοσοκομείο του παιδιού τα έδιναν οι νοσηλεύτριες και όχι η Ρούλα. Ακόμα δεν έχω αλλάξει τη γνώμη μου. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Ρούλα δεν εμπλέκεται κάπου. Σίγουρα είναι περίεργο όλο αυτό. Εγώ δεν έχω λόγο να υποστηρίξω καμία Ρούλα, το μόνο που θέλω είναι να πάρω απαντήσεις για τα παιδιά μου. Μία αλήθεια θέλουμε να πάρουμε απ’ όλο αυτό, όποια και να ‘ναι.»