Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022 θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Η υπεράσπιση των δυο Βούλγαρων, που είναι αδέλφια, ζήτησε την αναβολή της δίκης καθώς ο δικηγόρος τους δικάζει σε άλλο δικαστήριο. Στο αίτημα αναβολής συναίνεσε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί την οικογένεια του επιχειρηματία και την σύζυγο του Βικτώρια Καρύδα η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο.

Ο συνήγορός πολιτικής αγωγής, Γιάννης Μαρακάκης έθεσε στο δικαστήριο το θέμα της δολοφονίας ενός εκ των μαρτύρων της υπόθεσης που είχε εξεταστεί κατά την προδικασία. «Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ένας εκ των μαρτύρων που είχαν κληθεί στην προδικασία αλλά δεν είχε κληθεί στο δικαστήριο δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη» είπε σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας «είχε αναγνωρίσει τον δράστη της δολοφονίας Μακρή». «Ίσως από το κινητό του συλληφθέντα για τη δολοφονία του μάρτυρα αντληθεί υλικό που να βοηθήσει τη δίκη, ίσως βρεθεί ο ηθικός αυτουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος λίγο πριν το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα αναβολής.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην αίθουσα συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της Ειδικής Μονάδας Μεταγωγών και αμέσως μετά την αναβολή της δίκης τους επέστρεψαν στη φυλακή.

Η ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του Γιάννη Μακρή

Τα δυο αδέλφια έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλα το 2018, ο ένας ως φυσικός αυτουργός σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε κάθειρξη 10 ετών.

Στον 47χρονο «Αυστραλό», όπως αποκαλούσαν το θύμα είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του με τον δράστη να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα στον οποίο έδωσε και χαριστική βολή για να είναι βέβαιος ότι δεν έχει καμία ελπίδα να παραμείνει ζωντανός.

Μάλιστα, η δολοφονία έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν το στυγερό έγκλημα, φέρονται να παρακολουθούσαν το θύμα τους για τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την δολοφονία καλύπτοντας με κάθε τρόπο τα ίχνη τους καθώς χρησιμοποίησαν νοικιασμένα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία.

Το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η δολοφονία αποτέλεσε για τις αρχές το στοιχείο «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης καθώς ο 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός, είχε φύγει από την Ελλάδα αμέσως μετά για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα και να συλληφθεί σε περιοχή της Γλυφάδας. Ακολούθησε η σύλληψη του 35χρονου αδελφού του ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο έγκλημα.