Οι τελευταίες στιγμές της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας το 2018, θα αναβιώσει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Για την δολοφονία, η οποία έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, κάθονται στο εδώλιο δυο αδέλφια Βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα, ο ένας ως φυσικός αυτουργός σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε κάθειρξη 10 ετών.

Οι δυο κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν το στυγερό έγκλημα κάτι που αναμένεται να κάνουν και σήμερα, όταν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δικαστές αλλά και τη σύζυγο του άτυχου επιχειρηματία, μοντέλο Βικτώρια Καρύδα.

Ενέδρα θανάτου

Η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα

Στον 47χρονο «Αυστραλό», όπως αποκαλούσαν το θύμα, είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του με τον δράστη να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα στον οποίο έδωσε και χαριστική βολή για να είναι βέβαιος ότι δεν έχει καμία ελπίδα να παραμείνει ζωντανός.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να παρακολουθούσαν το θύμα τους για τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την δολοφονία καλύπτοντας με κάθε τρόπο τα ίχνη τους καθώς χρησιμοποίησαν νοικιασμένα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία.

Δολοφόνησαν βασικό μάρτυρα

Το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η δολοφονία αποτέλεσε για τις αρχές το στοιχείο «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης καθώς ο 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός, είχε φύγει από την Ελλάδα αμέσως μετά για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα και να συλληφθεί σε περιοχή της Γλυφάδας. Ακολούθησε η σύλληψη του 35χρονου αδελφού του ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο έγκλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης σε συνέντευξη του ανέφερε πως πρόσφατα δολοφονήθηκε μάρτυρας που είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση.

«Ο δολοφονηθείς μάρτυρας, δεν είχε κληθεί τώρα, είχε ήδη εισφέρει με την κατάθεσή του στην δίκη, όμως ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο βασικό περιβάλλον των δραστών και είχε αναγνωρίσει το άτομο που δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή. Είναι σε κοντινό σημείο η δολοφονία του μάρτυρα και το γεγονός ότι ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό» τόνισε ο κ. Μαρακάκης.