Με την ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη από τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού στη Θεσσαλονίκη, ένα νέο περιστατικό οπαδικής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει το βάθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.

Στις 21:00 το περασμένο Σάββατο (29/1) δυο αδέρφια 14 και 15 ετών έκαναν βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης όταν στο ύψους του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς είδαν ξαφνικά μια ομάδα δέκα νεαρών να τους ζητάει να πάνε προς το μέρος τους. Τα δυο αδέρφια ένιωσαν ότι κινδυνεύουν και άρχισαν να τρέχουν. Ο μεγαλύτερος αδερφός κατάφερε να ξεφύγει, αλλά όχι και ο 14χρονος, τον οποίο έπιασαν και άρχισαν να χτυπούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ 3.

Χτυπήματα, στο κεφάλι και μελανιές σε όλο το πρόσωπο και το σώμα, αλλά και αιμάτωμα στο συκώτι είναι τα τραύματα που προκλήθηκαν στο 14χρονο αγόρι. Οι δράστες της επίθεσης, όσο τον χτυπούσαν τον ρώτησαν αν ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα της πόλης.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τον πατέρα των δυο παιδιών, ήταν εκείνο που βγήκε έξω κι απώθησε τα άτομα που επιτέθηκαν με μανία στο γιο του και έσωσαν τελικά το παιδί.

Οι αρχές ερευνούν βίντεο της περιοχής και εντατικοποιούν τους ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης.