Τέσσερα άτομα, αρνητές του κορονοϊού, εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12) σε επιχείρηση που κάνει rapid test στη Θεσσαλονίκη, και λέγοντας ότι είναι όργανα της «Συνταγματικής Αστυνομίας» και «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ζήτησαν να κάνουν έλεγχο για τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με το thestival.gr, πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα οι οποίοι ζήτησαν από τον υπεύθυνο του χώρου να δείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης. Είπαν ότι είναι όργανα της «Συνταγματικής Αστυνομίας», ενώ ο καθένας είχε στο στήθος του ένα καρτελάκι που έγραφε «Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος».

Όταν εκείνος έκπληκτος τους ρώτησε για ποιο λόγο να το κάνει αυτό, του απάντησαν ότι επειδή είναι «θεματοφύλακες» μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα.

Είπαν ότι τα rapid test είναι παράνομα

Οι τέσσερις μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική σελίδα, μίλησαν κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό και είπαν ότι τα rapid tests είναι παράνομα.

Ο υπεύθυνος του rapid test point όταν αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται για φάρσα, ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και συνέλαβε τα τέσσερα άτομα, οδηγώντας τους στο κρατητήριο.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Το πρωί της Πέμπτης θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.