Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την τρίτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της. Το παρών έδωσε και η κατηγορούμενη, Έφη Κακαραντζούλα, που μπήκε από άλλη είσοδο λίγα λεπτά αργότερα.

Στο βήμα του μάρτυρα θα βρεθούν σήμερα, οι γιατροί της Ιωάννας. Πρόκειται για τους ανθρώπους που, μαζί με την οικογένειά της, αποτελούν τα στηρίγματα της στον γολγοθά που ανεβαίνει.

Επίθεση με βιτριόλι: Κρίσιμες οι καταθέσεις των γιατρών της

Τα χειρουργεία, η ψυχολογική κατάσταση της άτυχης γυναίκας αλλά και η επόμενη ημέρα θα σκιαγραφηθούν μέσα από τα λόγια των γιατρών που την βοήθησαν και την βοηθούν.

Η γιατρός της Ιωάννας, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριασίου, Μαρία Καλοφώνου θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» καθώς επανειλημμένως έχει εκφράσει τη θέση πως η νεαρή γυναίκα θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της από τα τραύματα που έχει υποστεί. «Το βάθος και η έκταση των τραυμάτων, κάθε γιατρός θα μπορούσε να πει ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο. Έχει πολλά χειρουργεία ακόμα.» έχει αναφέρει η γιατρός αντικρούοντας εμμέσως πλην σαφώς τον ισχυρισμό της υπεράσπισης πως πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει και ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan, στο οποίο είχε αρχικά μεταφερθεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Κατά την κατάθεσή του στην αστυνομία στις 24 Μαϊου είχε περιγράψει την σοβαρή κατάσταση στην οποία ήταν η νεαρή γυναίκα: «Είχε χημικό έγκαυμα και στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού σήμανε συναγερμός. Το πρώτο μέλημα μας ήταν να κοιτάξουμε να ανατάξουμε το εγκαυματικό σοκ. Έπρεπε να πετύχουμε σταθεροποίηση της ασθενούς – αναλγησία με χρήση οπιούχων σκευασμάτων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να προκληθούν απώτερες επιπλοκές από το εγκληματικό σοκ».

Επίθεση με βιτριόλι: Εικόνες του Newsbeast

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.