Το κουβάρι όσων ακολούθησαν της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας θα ξετυλίξουν μάρτυρες που έχουν κληθεί για να καταθέσουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τη μαρτυρία της Ιωάννας, που συγκλόνισε το πανελλήνιο άλλα φάνηκε να αφήνει αδιάφορη την κατηγορούμενη που για πρώτη φορά ήρθε στο δικαστήριο για να ακούσει το θύμα της, θα διαδεχτεί, μεταξύ άλλων, αυτή των γιατρών της. Πρόκειται για τους ανθρώπους που, μαζί με την οικογένεια της Ιωάννας, αποτελούν τα στηρίγματα της στον γολγοθά που ανεβαίνει.

Επίθεση με βιτριόλι: Οι γιατροί της Ιωάννας στο βήμα του μάρτυρα σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Τα χειρουργεία, η ψυχολογική κατάσταση της άτυχης γυναίκας αλλά και η επόμενη ημέρα θα σκιαγραφηθούν μέσα από τα λόγια των γιατρών που την βοήθησαν και την βοηθούν.

Η γιατρός της Ιωάννας, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριασίου, Μαρία Καλοφώνου θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» καθώς επανειλημμένως έχει εκφράσει τη θέση πως η νεαρή γυναίκα θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της από τα τραύματα που έχει υποστεί. «Το βάθος και η έκταση των τραυμάτων, κάθε γιατρός θα μπορούσε να πει ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο. Έχει πολλά χειρουργεία ακόμα.» έχει αναφέρει η γιατρός αντικρούοντας εμμέσως πλην σαφώς τον ισχυρισμό της υπεράσπισης πως πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει και ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan, στο οποίο είχε αρχικά μεταφερθεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Κατά την κατάθεσή του στην αστυνομία στις 24 Μαϊου είχε περιγράψει την σοβαρή κατάσταση στην οποία ήταν η νεαρή γυναίκα: «Είχε χημικό έγκαυμα και στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού σήμανε συναγερμός. Το πρώτο μέλημα μας ήταν να κοιτάξουμε να ανατάξουμε το εγκαυματικό σοκ. Έπρεπε να πετύχουμε σταθεροποίηση της ασθενούς – αναλγησία με χρήση οπιούχων σκευασμάτων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να προκληθούν απώτερες επιπλοκές από το εγκληματικό σοκ».

Το ενδιαφέρον, επίσης, στρέφεται και στα δυο πρόσωπα που η πολιτική αγωγή ζητεί να προσέλθουν και να καταθέσουν στο δικαστήριο. Ένας άνδρας και μια γυναίκα με τους οποίους η κατηγορούμενη φέρεται να είχε επικοινωνία πριν αλλά και μετά την αποτρόπαια επίθεση.

Το αίτημα για την κλήση των συγκεκριμένων προσώπων έχει ήδη τεθεί από την πολιτική αγωγή με τον Απόστολο Λύτρα, μάλιστα, απευθυνόμενος στο δικαστήριο να αναφέρει: «Ο άντρας μέσω δικηγόρου του κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργίας».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας αντάλλασσε μηνύματα με την κατηγορούμενη στα οποία εκείνη φέρεται να του ζητούσε να παρακολουθήσει την Ιωάννα ενώ τον ρωτούσε σχετικά με την προμήθεια κάποιου προϊόντος που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει.