«Είναι μια γυναίκα εμμονική και χειριστική» αναφέρει ο συνήγορος του βασικού μάρτυρα στην υπόθεση της επίθεση κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου με βιτριόλι μιλώντας για το πώς του έχει περιγράψει ο πελάτης του την Έφη. Ο δικηγόρος του 36χρονου, που γνώριζε την κατηγορούμενη τουλάχιστον δύο χρόνια πριν τη μοιραία εκείνη ημέρα, αποκαλύπτει πως η δράστις τον ρωτούσε πού μπορεί κάποιος να προμηθευτεί καυστικό υγρό ενώ παράλληλα του είχε μιλήσει για τον 40χρονο με τον οποίο ήταν ερωτευμένη.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Ο Αλέξανδρος Κούκιος είναι ο συνήγορός του 36χρονου που ήταν αποθηκευμένος στο κινητό της κατηγορούμενης με τα αρχικά Ν.Μ. και δέχτηκε τηλεφωνήματα από την Έφη πριν από την πρώτη απόπειρα επίθεσης στην Ιωάννα αλλά και μετά το μοιραίο πρωινό που της πέταξε το καυστικό υγρό.

Ποια ήταν η σχέση του 36χρονου με την Έφη

«Ο πελάτης μου ήταν ο σύντροφος μίας όχι στενής φίλης της Έφης, μιας κοπέλας που παρείχε υπηρεσίες μανικιούρ στην κατηγορούμενη. Έτσι είχαν γνωριστεί» αναφέρει o δικηγόρος του.

Στο δικαστήριο η δράστις
Η κατηγορούμενη κατά την μεταγωγή της στο δικαστήριο την Πέμπτη 30/9

Γιατί ο 36χρονος δεν έχει καταθέσει

Μιλώντας στο Newsbeast o Αλέξανδρος Κούκιος εξηγεί πως ο πελάτης του δεν έχει καταθέσει γιατί δεν έχει κληθεί για κατάθεση. «Η κλήση του θα γίνει σε περίπτωση που το δικαστήριο το αποφασίσει. Είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψη της κατηγορούμενης αλλά κατάθεσή του έγγραφη στη δικογραφία δεν έχει μπει» επισημαίνει.

«Μέσω εμού ο πελάτης μου έχει δείξει ότι είναι στη διάθεση του δικαστηρίου ώστε να καταθέσει» συμπληρώνει.

«Η Έφη προσπάθησε να τον χρησιμοποιήσει ως άλλοθι»

«Χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, δηλαδή εντελώς ακούσια η κατηγορούμενη προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον 36χρονο πελάτη μου για να δημιουργήσει άλλοθι για τον εαυτό της, έτσι το αντιλαμβανόμαστε εμείς» τονίζει ο Αλέξανδρος Κούκιος.

Όπως όμως ξεκαθαρίζει η κατηγορούμενη δεν του έκανε καμία αναφορά ποτέ για άλλοθι.

«Έγιναν κάποιες κλήσεις τα ξημερώματα των δύο προηγούμενων από την επίθεση ημερών από την κατηγορούμενη στο κινητό του. Ο πελάτης μου είχε λάβει κάποιες κλήσεις τα ξημερώματα της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στην κλήση της Τρίτης μίλησαν για πολύ λίγο, για κάποια δευτερόλεπτα. Τότε μάλιστα τον ξύπνησε γιατί ο πελάτης μου κοιμόταν. Το μόνο που αντελήφθη από εκείνα που του έλεγε ήταν η φράση ”πες ότι είμαστε μαζί”. Αυτό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης δηλαδή την ημέρα που πήγε να βρει την Ιωάννα αλλά τελικά δεν προχώρησε στην πράξη» σημειώνει και τονίζει «δεν μας συνδέουν τα τηλεφωνήματα επ’ ουδενί με συνέργεια ή συμμετοχή σε έγκλημα».

Στο δικαστήριο η δράστις

«Τον ρωτούσε πού μπορεί να βρει κάποιος βιτριόλι»

«Η Έφη είχε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον πελάτη μου για το πού θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί βιτριόλι. Σε αυτές τις συζητήσεις πάντοτε και επειδή δεν μπορούσε ποτέ να καταλάβει τι εννοεί η κατηγορούμενη ο πελάτης μου της έλεγε ”εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά πού να ξέρω πού μπορείς να βρεις”» σημειώνει στο Newbeast ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κούκιος.

Πώς αντέδρασε ο 36χρονος όταν έμαθε πως η Έφη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα

«Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πίσω από το περιστατικό ”κρύβεται” η συγκεκριμένη γυναίκα παρόλα όσα του έλεγε το διάστημα που μιλούσαν. Το κατάλαβε και φυσικά τρομοκρατήθηκε όταν είδε το πρόσωπό της στην τηλεόραση μετά την επίθεση με το βιτριόλι, όταν δηλαδή συνελήφθη» επισημαίνει ο συνήγορος του 36χρονου.

«Ο πελάτης μου δεν είχε επαφές ιδιαίτερες με την Έφη. Κάποιες κλήσεις που έγιναν μετά από το περιστατικό δεν απαντήθηκαν. Απαντήθηκε μόνο μία την ίδια ημέρα με την επίθεση στην οποία του έλεγε κάποια πράγματα ακατάληπτα» προσθέτει.

«Είχε διαπιστώσει σε έναν ορίζοντα δύο ετών (που τη γνώριζε) ότι η Έφη είχε εμμονή με κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Και με τον 40χρονο που ήταν ερωτευμένη αλλά και με την Ιωάννα. Μετά το περιστατικό ούτε ο πελάτης μου της είπε κάτι για την επίθεση ούτε η ίδια του ανέφερε κάτι» συμπληρώνει.

Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Την απέφευγε γιατί αντιλαμβανόταν πως είχε κάποια θέματα ψυχολογικά – ψυχιατρικά»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 36χρονου στην επαφή του πελάτη του με την Έφη υπήρχε «απόσταση».

«Η σύνδεσή τους ήταν η κοπέλα με την οποία ο πελάτης μου διατηρούσε δεσμό. Κατόπιν όταν διαπίστωσε όσα ένιωθε η Έφη την απέφευγε επιδεικτικά. Του ζητούσε ακόμη και να παρακολουθήσει την Ιωάννα. Την απέφευγε και αντιλαμβανόταν πως είχε κάποια θέματα ψυχολογικά – ψυχιατρικά, κάποιες εμμονές» σημειώνει.

«Την παρουσιάζει σαν μια γυναίκα εμμονική, σαν μια γυναίκα χειριστική. Μια γυναίκα που αντιδρά σπασμωδικά και που γενικότερα έχει εμμονές στη σκέψη της» δηλώνει ο Αλέξανδρος Κούκιος.

«Ο 36χρονος είναι σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος»

«Ο πελάτης μου είναι απολύτως σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος. Καθώς είχε τηλεφωνικές επαφές με τη συγκεκριμένη γυναίκα λόγω της πράξης της ήξερε πως θα γινόταν γνωστές από τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, όπως και έγινε. Θεωρούσε πως θα εμπλακεί χωρίς στην ουσία να είναι εμπλεκόμενος, χωρίς να έχει συμβάλει δηάδή στην πράξη αυτή» αναφέρει.

«Περιμένουμε η κατηγορούμενη να εξηγήσει στο δικαστήριο τη φράση της ”Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό” έτσι ώστε να επαμπλακεί από την υπόθεση ο πελάτης μου» επισημαίνει κλείνοντας ο δικηγόρος του 36χρονου.