Δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ένας 25χρονος και μία 18χρονη, καθώς και ένας 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε δύο περιπτώσεις, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 18χρονης, που είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη της Αυστρίας, την οποία συνόδευε ο 25χρονος και είχε σκοπό να συνταξιδέψει μαζί της, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαβατήριο και ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Γερμανίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 48χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση επίσης για τη Βιέννη, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Αρχών Αλβανίας, για το οποίο είχε δηλωθεί η απώλεια του στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.