Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα νωρίς το πρωί, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου. Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, για τέσσερις Έλληνες ρομά, ηλικίας 25, 21, 17 και 14 ετών που κατηγορούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα και ένας 27χρονος Πακιστανός, ο οποίος κρατείτο για διοικητική απέλαση.

Οι πέντε κρατούμενοι, αφού αποκόλλησαν μεταλλικό σύρτη πόρτας των κρατητηρίων, παραβίασαν παράθυρο του χώρου κράτησης και βγήκαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων) για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Αξιωματικός υπηρεσίας – Αστυφύλακας – και ο σκοπός κρατητηρίων – Υπαρχιφύλακας – ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).