Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για το επεισόδιο ξυλοδαρμού των τεσσάρων φοιτητών, μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, από αγνώστους, χθες το βράδυ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.).

Τους τραυματίες επισκέφθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.

Δύο εκ των τεσσάρων φοιτητών εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίες αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Γύρω στα 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, φέροντας σιδερογροθιές και λοστούς εισήλθαν στο πανεπιστήμιο και κατευθύνθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο, όπου τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που πρόκειται να γίνει την Τρίτη.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στον χώρο, χτύπησαν τους φοιτητές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι φοιτητές -ένας εκ των οποίων υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ δύο άλλοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.