Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται η παρέμβαση του.

28 νέα κρούσματα σε ιδιωτική κλινική

Συναγερμός σήμανε χθες 22 Απριλίου το βράδυ σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε ασθενή. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 28 θετικά κρούσματα.

Την κλινική επισκέφθηκαν οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, ενώ ήδη διενεργούνται τεστ για περαιτέρω πιθανά κρούσματα.

Ένας ασθενής με νεφροπάθεια εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού, έκανε το τεστ σε νοσοκομείο αναφοράς βρέθηκε θετικός και έτσι ειδοποιήθηκε η εν λόγω ιδιωτική κλινική. Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ1, έχουν ληφθεί 101 δείγματα.

Για το ζήτημα μίλησε ο αντιδήμαρχος Περιστερίου για θέματα υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης, στην εκπομπή LIVE NEWS στο Mega λέγοντας: «Είμαστε σε αναστάτωση. Υπάρχουν κρούσματα στην κλινική. Επί τόπου πήγαν στο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς και ο κύριος Τσιόδρας με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν για πάνω από δύο κρούσματα θετικά στον ιό»