Σοβαρές καταγγελίες για βασικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που απειλούν ακόμη και με «λουκέτο» το 10% των κλινικών στη συμπρωτεύουσα, έκαναν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

Όπως ανέφεραν, οι ελλείψεις σε υλικά είναι τόσο σοβαρές που ακόμη και προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις χρειάστηκε να σταματήσουν, ενώ κινδυνεύουν να κλείσουν ακόμη και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ ,Στρατής Πλωμαρίτης, προκειμένου να καλυφτεί «η μαύρη τρύπα» οι πολίτες που καταβάλουν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία , θα πρέπει να πληρώσουν ξανά για τις υπηρεσίες υγείας όταν θα χρειαστεί να πάνε στα δημόσια νοσοκομεία ακόμη και για επείγοντα περιστατικά.

Η γραμματέας της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα ανέφερε ότι το ΕΣΥ υποχρηματοδοτείται εδώ και 10-15 χρόνια , χαρακτήρισε τη «μαύρη τρύπα» στον τομέα της υγείας «επικοινωνιακό τρυκ» και απέδωσε την ευθύνη για τη δημιουργία της στο υπουργείο Υγείας.