Ένας σπουδαίος Έλληνας επιστήμονας, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως επικεφαλής των γιατρών που περιέθαλψαν με επιτυχία τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστόνης, τον περασμένο Απρίλιο, είναι ο φύλακας – άγγελος της Μυρτούς, η οποία κακοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Πάρο.

Πρόκειται για τον καθηγητή του Χάρβαρντ, ειδικό στην αντιμετώπιση σοβαρών τραυμάτων δρ Γιώργο Βέλμαχο.

Ένα χρόνο μετά την επίθεση, η άτυχη κοπέλα προσπαθεί να βγει νικήτρια από τη μάχη με τις σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις.

«Χωρίς να υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα σταδιακά η Μυρτώ πάει καλύτερα», εξηγεί ο καθηγητής στο Έθνος της Κυριακής.

«Επιμένουμε, κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για αυτήν και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η περίπτωση της Μυρτούς είναι ξεχωριστή, είναι δύσκολη και μας έχει συγκινήσει όλους», συμπληρώνει.

Στην προσπάθειά τους οι γιατροί χρησιμοποιούν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία σε συνδυασμό με τελευταίες θεραπευτικές μεθόδους.

«Μην ξεχνάμε ότι η Μυρτώ έχει μία μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, με πολλά και σύνθετα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι πολύ καλύτερα«, τονίζει ο κ. Βέλμαχος, ο οποίος δουλεύει στο φημισμένο Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Σημαντικό για τον καθηγητή είναι το γεγονός ότι η 16χρονη μοιάζει να ανακτά επαφή με το περιβάλλον.

Αναγνωρίζει τη φωνή μου όταν μπαίνω στο δωμάτιο και αντιδρά με ένα χαμόγελο. Για μένα αυτή είναι η μέγιστη ικανοποίηση και με συγκινεί αφάνταστα», λέει στην εφημερίδα ο γιατρός.