Ποσότητα 5.000 λίτρων καθαρού οινοπνεύματος, απροσδιορίστου προελεύσεως και ποιότητας, σε πέντε παράνομες δεξαμενές, κατέσχεσε, μεταξύ άλλων, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), κατά τη διάρκεια ελέγχου, που πραγματοποίησε στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, σε παράνομες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης ποτών.

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, το ΣΔΟΕ κατέσχεσε ακόμη και 500 χαρτοκιβώτια των 12 φιαλών, με διαφορετικά οινοπνευματώδη ποτά, ουίσκυ, τεκίλα, βότκα και τζιν, που ήταν απομιμήσεις (μπόμπες) γνωστών ετικετών, καθώς και 20 χαρτοκιβώτια εμφιαλωμένο καθαρό οινόπνευμα.

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθη επίσης ένας ημεδαπός άνδρας, 49 ετών, ο οποίος θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα για παραβιάσεις του τελωνειακού κώδικα, λαθρεμπορία, νοθεία ποτών και απάτη σε βάρος του καταναλωτικού κοινού.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν το ποσό των 150.000 ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.