Δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου από τη Βόρεια Ελλάδα σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για παράβαση των διατάξεων του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι από τον Σεπτέμβριο του 2018, χωρίς την άδειά της, αναρτούν και διαθέτουν στο κοινό μέσω ιστοσελίδας διαμοιρασμού αρχείων επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, των οποίων κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής και εκμετάλλευσης στην ελληνική επικράτεια. Επίσης καταγγέλθηκε συγκεκριμένο προφίλ χρήστη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που εμπλέκεται στην παράνομη δραστηριότητα.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Ακολούθησε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που οδήγησε στη διακρίβωση των στοιχείων και του τόπου διαμονής του χρήστη.

Στη συνέχεια κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μετέβησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο σπίτι του 53χρονου σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 129 πρωτότυπα Digital Video Disc (D.V.D.) τηλεοπτικών σειρών,

• 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου ταμπλέτα,

• 5 σκληροί δίσκοι και

• 3 εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (USB sticks).

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.