Ένας από τους πλέον παλαίμαχους ληστές συνελήφθη την Παρασκευή στο Περιστέρι τη στιγμή που με κλεμμένο ταξί και με δύο ακόμη συνεργούς του έκανε ληστεία σε υποκατάστημα της Αττικής Τράπεζας.

Μετά από πολύωρη καταδίωξη στους δρόμους του Περιστερίου. Πρόκειται για τον Σπύρο Ζολώτα, 57 χρόνων, ο οποίος λίγο πριν τη σύλληψη, μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας, απείλησε να πετάξει χειροβομβίδα στους υπαλλήλους προκειμένου να τους ακινητοποιήσει.

Ο 57χρονος, Σπύρος Ζολώτας, έχει σε βάρος του ποινή κάθειρξης 23 χρόνων δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια είχε καταδικαστεί και εξέτιε ποινή φυλάκισης σε διάφορες φυλακές αλλά πρόσφατα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους με αποτέλεσμα να ξαναρχίσει τις ένοπλες ληστείες και να συλληφθεί. Όπως αποδείχτηκε από την προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, στις 27 Ιουνίου του 2012 πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Νέας Σμύρνης όπου τότε είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο χέρι τη διευθύντρια του υποκαταστήματος. Ο Ζολώτας μαζί με τους συνεργούς του μετά από κάθε ένοπλη ληστεία διέφευγαν με κλεμμένο ταξί, το οποίο συνήθως σταματούσαν σε μικρή απόσταση από το υποκατάστημα που λήστευαν.

Θεωρείται βετεράνος κακοποιός ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία από πολύ μικρός με κλοπές και διαρρήξεις και στην πορεία του εξελίχθηκε σε ένοπλο ληστή.

Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.