Σήμερα φτάνει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών, η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που το Δεκέμβριο του 2008 δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι.

Με νομικούς παραστάτες τη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ και τη δικηγόρο που είχε από την πρώτη στιγμή και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα ζητήσει από τους δικαστές να χαρακτηριστεί εργατικό το «ατύχημα» που υπέστη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση της δολοφονικής επίθεσης με τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ως γενική γραμματέας του σωματείου καθαριστριών, ΠΕΚΟΠ, ήταν σε διαρκή σύγκρουση με εργολαβικές εταιρείες λόγω της επιμονής της να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι του κλάδου για πλήρη απασχόληση και με βαρέα ένσημα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ήταν 22 Δεκεμβρίου του 2008. Ημερομηνία που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της, ριζικά. Η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης καθαριστριών και οικιακού προσωπικού, Κωνσταντίνα Κούνεβα, επιστρέφει από τη δουλειά στο σπίτι της, στα Άνω Πετράλωνα, όταν κάποιος ή κάποιοι αποφασίζουν να την φέρουν αντιμέτωπη με το… θάνατο.

Άγνωστοι της στήνουν καρτέρι. Της επιτίθενται με βιτριόλι, καίγοντας της τη σάρκα, σε πολλά σημεία του προσώπου και του κορμιού της.

Οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.