Πέντε περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων, στην Τρίπολη και τη Σπάρτη εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.

Συνελήφθησαν, στην Τρίπολη Αρκαδίας, ύστερα από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 50 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών ή τους λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου, έως και την 16η Οκτωβρίου, στην Τρίπολη και στην Σπάρτη, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τρεις ηλικιωμένους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Συνολικά από την δράση τους, απέσπασαν χρηματικό ποσό, που υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.860 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.