Εδώ και ένα χρόνο είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στη Λαμία ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη φονική ληστεία σε τράπεζα της Πάρου.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναγνώρισε τον 30χρονο χθες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίησε την αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή ολόκληρη η περιοχή έχει τεθεί σε «καραντίνα», αναμένοντας το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να φτάσει για να εξελιχθούν οι έρευνες.

Τελευταίες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι λόγω του ατυχήματος που έχει γίνει στο ύψος της Αρκίτσας και τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό, η άφιξη του κλιμακίου καθυστερεί, και έτσι ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που βρίσκεται το διαμέρισμα, το ποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος για τις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη και στο οποίο είχε τοποθετήσει βιντεοκάμερα και κατέγραφε κινήσεις στην περιοχή που βρισκόταν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο 30χρονος είχε εμφανιστεί τις δύο-τρεις προηγούμενες μέρες στη Λαμία, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν πως τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες σημειώνοντας πως κυκλοφορούσε με το ποδήλατο φορώντας ένα λευκό καπέλο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς «η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία αφού από αυτό το σημείο είχε δυνατότητα διαφυγής προς όλες τις κατευθύνσεις». Οι αστυνομικοί το χαρακτηρίζουν «στρατηγικό» αλλά και συγχρόνως με «εύκολη πρόσβαση».