Επεισόδια σε βάρος κλιμακίου του ΣΔΟΕ σημειώθηκαν στην Ύδρα, όταν ελεγκτές συνέλαβαν ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις.

Το περιστατικό άρχισε το χθες το μεσημέρι, όταν ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται.

Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης, ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον, όμως την ίδια ώρα κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας.

Επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της οικονομικής Αστυνομίας που φυγαδεύτηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Οι κάτοικοι προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του ταχύπλοου με το οποίο θα γινόταν η μεταγωγή του κλιμακίου πίσω στην Αθήνα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αστυνομικοί, το κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας και ο κρατούμενος έμειναν εγκλωβισμένοι στο Τμήμα, ενώ κάποιοι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φως όλο το βράδυ, βρισκόμενοι σε ομηρία.

Το πρωί σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο.

Κατόπιν, ο συλληφθείς επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, και στις 11 το πρωί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.